Συνεδρίαση υψηλού επιπέδου για την ανακύκλωση και αδιαφορία συμβούλων και φορέων

Πραγματοποιήθηκε χθες (19/3/2018), το βράδυ, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και εισηγητές τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Αν.) Δημήτρη Πολιτόπουλο και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΑν Χριστίνα Ευθυμιάτου.

Η συνεδρίαση ήταν υψηλού ενδιαφέροντος και οι δύο προσκεκλημένοι εξήγησαν όλες τις παραμέτρους για το νέο νόμο της ανακύκλωσης και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους δήμους.

Παρά ταύτα, αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε όλους ότι η συνεδρίαση έγινε με οριακή απαρτία δημοτικών συμβούλων και ότι απουσίαζαν όλοι οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού μας (πλην του κ. Πούλιου από την Αγκαιριά). Προφανώς οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων γνωρίζουν καλά τον νέο νόμο για την ανακύκλωση, και τις υποχρεώσεις που έχουν.

Ακόμα, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία φορέων και ιδιαίτερα φορέων που έχουν άμεση σχέση με τα απόβλητα που παράγονται, όπως των ξενοδόχων, επιχειρηματιών εστίασης, κλπ. Επίσης, οι μόνοι φορείς που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος «Αρχίλοχος» και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου.