Τι συμβαίνει με τη μελέτη για το αγκυροβόλιο Παροικιάς

Στις αρχές του 2006 ο δήμος Πάρου είχε παραγγείλει μελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την αναμόρφωση της παραλίας Παροικιάς και τη διαμόρφωση του παραλιακής ακτής σε αγκυροβόλιο (μαρίνα) σκαφών.

Η μελέτη προέβλεπε ακόμα κατασκευή κυματοθραυστών κάτω από την επιφάνεια της θαλάσσης και είχε κάνει αίσθηση για τη λεπτομέρεια των στοιχείων που είχε. Η μελέτη (χωρίς να έχει παρουσιαστεί επίσημα), είχε αναγνωστεί από δεκάδες άτομα και βρισκόταν πάντα επάνω στο γραφείο του τότε δημάρχου (Γ. Ραγκούσης).

Εκείνο το έργο τελικά δεν προχώρησε ποτέ, αλλά ούτε φαίνεται ότι απασχόλησε τους εκάστοτε συνεχιστές της δημοτικής αρχής, έπειτα από την αναχώρηση του κ. Γ. Ραγκούση.

Αίφνης, ο σημερινός δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, λαμβάνοντας τον λόγο σε προ-ημερήσιας διάταξης θέμα, είπε απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους αν γνωρίζουν για εκείνη τη μελέτη και ότι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο διά του καθηγητή του κ. Μουτζούρη κατέθεσε αγωγή και ζητούσε από τη δικαιοσύνη την πληρωμή 54.000 ευρώ για εκείνη τη μελέτη.

Με λίγα λόγια, ο δήμος Πάρου διά του πλέον επίσημου εκπροσώπου του είπε ότι μας ζητούν χρήματα για μία μελέτη που παρήγγειλε ο δήμος μας, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτήν! Άρα ή η μελέτη δεν παραδόθηκε ποτέ (και όλοι εμείς που την αναγνώσαμε εκείνη την εποχή διαβάζαμε «ψεύτικά χαρτιά), ή η μελέτη έχει χαθεί!

Επειδή λοιπόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η δήλωση του κ. Κωβαίου είναι πολύ σοβαρή, μήπως πρέπει ο δήμαρχος του νησιού μας να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα ή αν η τότε δημοτική πλειοψηφία έχει υποπέσει σε ολίσθημα;

Δ.Μ.Μ.