Ο Πελετίδης κατάργησε και το τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων

Την κατάργηση του τέλους τέλεσης πολιτικών γάμων, που έφτανε τα 70 ευρώ, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πατρέων. 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι και η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να μην έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα δηλαδή, όπως διεκδικούμε για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δήμο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ωστόσο δεν είναι εφικτό για άλλες υπηρεσίες, λόγω της υποχρεωτικής κείμενης νομοθεσίας και της έλλειψης χρηματοδότησης. (...)».

Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης αυτής που βιώνει ο λαός μας είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων στην Πάτρα είναι 34.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν όσοι είναι άνεργοι έως 12 μηνών, δηλαδή όσοι έχουν περιστασιακή εργασία.

Όσο για την απόφαση παραχώρησης δημοτικών χώρων, αυτή αφορά ζευγάρια όπου το ένα ή και τα δύο μέλη είναι στην ανεργία, καθώς και ζευγάρια με συνολικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, τα οποία επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση μετά το γάμο τους. 

Η διοίκηση του δήμου πρότεινε ακόμα να χρησιμοποιούνται για γαμήλιες δεξιώσεις η αίθουσα της «Αίγλης» και το αίθριο του παλιού δημοτικού νοσοκομείου, ενώ θα διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης και άλλων χώρων.

* Με πληροφορίες από εφημερίδα «Ριζοσπάστης»