Είναι γεγονός: Σε ψυχρή εφεδρεία το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πάρο

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένη σήμερα η ατμόσφαιρα στον Α.Σ.Π. Πάρου και ενώ η ώρα δείχνει 14 και 45, είναι η στιγμή που η (R 210) η γραμμή που τροφοδοτεί την Σάντα Μαρία, η τελευταία γραμμή που τροφοδοτούσε ο Α.Σ.Π. Πάρου, με το πάτημα ενός κουμπιού θα τροφοδοτείται πλέον από τις νέες εγκαταστάσεις ΑΔΜΗΕ Πάρου και με ρεύμα που έρχεται από το Λαύριο. 
      
Ο Α.Σ.Π. Πάρου που από το 1973 τροφοδοτούσε την Πάρο, την Αντίπαρο, τη Νάξο την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, το Κουφονήσι και πιο πρόσφατα την Ίο, τη Σύκινο και τη Φολέγανδρο και που για όλα αυτά τα χρόνια ήταν μοχλός στήριξης και ανάπτυξης των νησιών μας, τώρα θα είναι σβηστός, το φουγάρο του δεν θα καπνίζει, δεν θα ακούγονται οι μηχανές του στη Νάουσα.                   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν στον Α.Σ.Π. Πάρου, προσπαθώντας απρόσκοπτα, όλα αυτά τα χρόνια, να στέλνουν ρεύμα στα νησιά…

Μια άλλη εποχή αρχίζει για την περιοχή, χωρίς τις οχλήσεις του εργοστάσιου και με την δεύτερη φάση της διασύνδεσης που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα, προβλέπεται να αφαιρεθούν τα υπάρχοντα δίκτυα προς Νάξο. Τότε η περιοχή θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Τώρα είναι που πρέπει να προσέχουμε και να είμαστε ενωμένοι στο μεγάλο θέμα των  ανεμογεννητριών, γιατί ο δρόμος για την εγκατάσταση τους είναι ανοικτός, οι προϋποθέσεις πλέον είναι υπαρκτές…

Καστρουνής Σωτήρης

ΠΗΓΗ: «Δημοκρατική Πάρος»