Εντός, εκτός και επί τα αυτά, για το αγκυροβόλιο Αλυκής

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου στις 16/4/18, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χρ. Βλαχογιάννης, έκανε ερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για την υπόθεση των έργων που έχουν σταματήσει στο αγκυροβόλιο Αλυκής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μ. Κωβαίο, τα έργα θα αρχίσουν εκ νέου σε 25 ημέρες. Ο κ. δήμαρχος υποστήριξε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης και απλά το θέμα που προέκυψε είναι καθαρά διαδικαστικό.

Απαντώντας στον κ. δήμαρχο, ο κ. Βλαχογιάννης του είπε ότι πρώτη φορά ακούει ότι ένας φάκελος είναι πλήρης, αλλά το έργο σταματάει για διαδικαστικό ζήτημα. «Ούτε ο Τσίπρας δεν μπορεί να σταματήσει ένα τέτοιο έργο με όλες τις άδειες» του είπε.

Ακόμα, ο κ. Κωβαίος απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος που θέλησε να σταματήσει την πρόοδο του έργου, ενώ δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε καφενειακά σχόλια για όσα λέγονται και είναι υπεύθυνος μόνο για ό,τι λέει ο ίδιος.

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Τσιγώνια, για τις οικονομικές επιπτώσεις -για καθυστέρηση- που θα υπάρξουν σε βάρος του δήμου Πάρου από αξιώσεις του εργολάβου, ο κ. δήμαρχος είπε ότι ήδη ο εργολάβος διεκδικεί περίπου 3000 + ευρώ, για κάθε ημέρα καθυστέρησης.