Συνεδρίαζαν 3,5 ώρες για να αποφασίσουν τα αυτονόητα! Δίχως σχολικές αίθουσες η Παροικιά

Επί τρεισήμισι ώρες συνεδρίαζε τη Δευτέρα 30/4/2018 το δημοτικό συμβούλιο Πάρου, έπειτα από το αίτημα όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις κτηριακές ανάγκες σχολικών μονάδων Δήμου Πάρου και ενημέρωση για τις ενέργειες και τον προγραμματισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων από μέρους της Δημοτικής Αρχής».

Η συζήτηση ήταν μία «απολογία» των λαθών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η Παροικιά να έχει μείζον ζήτημα σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτίρια. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο δήμος μας να μη ζητήσει φέτος τη λειτουργία του προγράμματος της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες! Τα σχολεία αυτά θα λειτουργήσουν σε όλες τις Κυκλάδες, πλην Πάρου!

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή δημοτικού σχολείου και του δεύτερου γυμνασίου Παροικιάς, το θέμα έχει βαλτώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μελέτη του δημοτικού σχολείου Παροικιάς, η οποία είναι στα συρτάρια της ετ. «Εγνατία», από το 2010! Για την ανέγερση του 2ου γυμνασίου Παροικιάς (απέναντι από το ΕΠΑΛ Πάρου σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου μας) το θέμα έχει «κολλήσει» στις ενστάσεις των εργολάβων, που ακόμα όμως δεν έχουν εξεταστεί.

Συν όλα τα παραπάνω λήγει η σύμβαση ενοικίασης σε νηπιαγωγείο της Παροικιάς και είμαστε πάλι με την πλάτη στον τοίχο ψάχνοντας κτίριο με προδιαγραφές προς ενοικίαση…

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να μπουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα που έβαλε η δημοτική επιτροπή παιδείας (που επιτέλους συνεδρίασε) και αυτά είναι: 1) Εξεύρεση χώρων για τις ανάγκες στέγασης των νηπιαγωγείων, 2) Ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με το 2ο Γυμνάσιο Παροικιάς, 3) Άσκηση πίεσης για την ολοκλήρωση των μελετών σχετικά με το 2ο Δημοτικό Παροικιάς στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 4) Ίδρυση Ειδικού Σχολείου, 5) Πεζοδρόμηση Περιφερειακού Παροικιάς, 6) Πρόσληψη φυλάκων σχολικών κτιρίων, 7) Μικροεπισκευές κτιρίων σε συνεννόηση με την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου και 8) Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Επίσης, έγινε δεκτή ομόφωνα η πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κ. Ροκονίδα, η οποία είναι α) για το 2ο γυμνάσιο να δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία δήμου Πάρου, ώστε το ζήτημα να έχει προτεραιότητα έναντι άλλων ζητημάτων, β) να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του 2ου δημοτικού συμβουλίου και της μελέτης της ετ. «Εγνατία» και γ) να γίνει άμεση διερεύνηση απόκτησης χώρων για νηπιαγωγείο.