Το πολιτικό μήνυμα της Ιφ. Χατζηγεωργίου για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη αλλά διακατέχομαι συνάμα κι από υψηλό αίσθημα αγωνιστικότητας να υπηρετήσουμε σθεναρά τον τόπο μας, ενδυναμώνοντας τη ΝΔ, τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μας στην ανάταξη. 

Η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη, η αγάπη και η ψυχική δύναμη των συναγωνιστών, συνεργατών και αγαπητών φίλων μου, αλλά κι η αγάπη του κόσμου μας με παρότρυναν να συνεχίσω την προσπάθεια μαζί τους, για να ολοκληρώσουμε το έργο, που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Το οφείλω στην Αντίπαρο και στην Πάρο, στους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, στην μεγάλη μας Παράταξη και στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα προβλήματα πολλά, οι καιροί δύσκολοι, όλα αυτά επιτάσσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άνθρωποι με γνώσεις, δυνατότητες ορθής διαχείρισης των καταστάσεων, άνθρωποι με συνέπεια λόγου-έργων, με δυναμική μέσα στην κοινωνία των νησιών μας που να μπορούν να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα, που να είναι απεγκλωβισμένοι από όσα αρνητικά κατατρύχουν την πορεία της παράταξής μας μέχρι τώρα, άνθρωποι με προοπτική για το σήμερα, για το αύριο.

Μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τα νησιά μας. Τα οικονομικά μεγέθη έχουν επιβαρυνθεί, η ανεργία έχει αυξηθεί, οι συντάξεις έχουν μειωθεί επικίνδυνα.

Το σύνολο των συνταξιούχων και εργαζομένων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν ευλόγως για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις τους που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη υλοποιούνται από τις 12/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου. 

Όπως τόνισε επανειλημμένα ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (27.2.2018) το σημερινό αδιέξοδο σύστημα που οδηγεί από μείωση σε μείωση και τη νέα γενιά σε ανασφάλεια πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Όσο παραμένουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στην εξουσία τόσο ζημιώνεται η χώρα. 

Τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα hot spots από τα Λαγκαδίκια μέχρι τη Μόρια δείχνουν ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα αφορά πλέον όλη την Ελλάδα και όχι μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Η προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να διαχωρίσει κατά την άφιξη πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες τροφοδοτεί το πρόβλημα, το οποίο γιγαντώθηκε από την έλλειψη πολιτικής βούλησης και το χρόνο που χάθηκε για τη θέσπιση ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου για την παροχή ασύλου. 
 
Στον τομέα της υγείας το σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων από δύο δημόσια νοσοκομεία είναι συγκλονιστικό. Όχι μόνο για οι δράστες προκάλεσαν ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά -και είναι το πλέον θλιβερό- διότι  εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους. Αφαιρούσαν ουσιαστικά φάρμακα από ανθρώπους που τα είχαν απόλυτη ανάγκη. Η Κυβέρνηση ας κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, διότι οι Υπουργοί αλλάζουν, αλλά η ανικανότητά της παραμένει

Εμείς οι νησιώτες αντιμετωπίζουμε επιπλέον κι άλλα προβλήματα, γνωστά λίγο πολύ που έχουν καταγραφεί επανειλημμένα (συγκοινωνικακό, έλλειψη τουριστικής πολιτικής)

Η περαιτέρω παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προτάσσει να βγουν μπροστά άνθρωποι ικανοί να διαχειριστούν με μετροέπεια, γνώση, συνέπεια τις καταστάσεις και τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας και μέρα με την ημέρα γιγαντώνονται.

Εμείς ενωμένοι σε ένα αρραγές μέτωπο προχωρούμε μπροστά με υψηλό αίσθημα αγωνιστικότητας κι ευθύνης έναντι της Πάρου και της Αντιπάρου για να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στον αγώνα να απομακρυνθεί αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση για τον τόπο μας.