Συγχαρητήρια δήμου Πάρου στους μαθητές του Α1 ΓΕΛ Πάρου

«Το χώρο του Αγροκηπίου της Παροικιάς για την κατασκευή ξύλινων τεχνημάτων όπως παγκάκια και τραπέζια από παλέτες, επέλεξε το τμήμα A1 του Γενικού Λυκείου Πάρου με τον Καθηγητή τους κ. Δημήτρη Λαθούρη στο πλαίσιο σχολικής εργασίας για το μάθημα «Ερευνητική Εργασία (συνθετική εργασία ή project)».

H Ερευνητική Εργασία (project) είναι μία καινοτόμος δράση που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Σπουδών της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και έχει σκοπό να προάγει τη συλλογικότητα, να ενθαρρύνει τη διερευνητική προσέγγιση της γνώσης και να ενεργοποιήσει την σκέψη, τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία των μαθητών.

Oι μαθητές, στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας, συνεργάζονται κατά ομάδες για τη μελέτη και την εκπόνηση κοινών εργασιών είτε με επιστημονικό υπόβαθρο είτε για τη δημιουργία καλλιτεχνικών συνθέσεων και την κατασκευή ποικίλων τεχνημάτων.

Ο Δήμος Πάρου από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε και ενθάρρυνε την πρωτοβουλία των μαθητών και του καθηγητή τους και υποστήριξε την δράση  με όλα τα διαθέσιμα μέσα και όποια υλικά του ζητήθηκε.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος σε μήνυμα που απεύθυνε μέσω της επίσκεψης της Χωρικής Αντιδημάρχου Δώρας Σαρρή, αφού επαίνεσε τους εμπνευστές της συγκεκριμένης εργασίας, συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον.
 
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της δράσης (… )».