Η βρύση στη Νάουσα

Η βρύση που υπάρχει στην παιδική χαρά της Νάουσας και σχεδόν εφάπτεται με το ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ εκεί, ανάγκασε αναγνώστες της εφημερίδας μας να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό.

Σύμφωνα με επιστολή τους: «[…] από την αρχή (ίσως 10 χρόνια) είχε διαρροή με αποτέλεσμα να τρέχουν συνέχεια νερά. Το μπάσκετ έχει καταστραφεί μιας και έχει πιάσει γλίτσα το δάπεδο εκεί, αλλά είναι δίπλα στην γραμμή του πλάγιου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους παίκτες.

Στο σημείο που είναι δεν εξυπηρετεί κανέναν, αφού είμαστε αναγκασμένοι να κουβαλάμε το νερό μέχρι το αυτοκίνητό μας. Ακριβώς έξω (δεξιά όπως κοιτάτε τη φωτογραφία), αν έβγαζε η ΔΕΥΑΠ δύο και όχι μία βρύση, θα μπορούσε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Με τη μία βρύση περιμένεις αρκετή ώρα, εκτός αν πας πολύ πρωί ή αργά».

Τι απαντάει η ΔΕΥΑΠ

Για την παραπάνω επιστολή μιλήσαμε αρχικά με τον μηχανολόγο – μηχανικό και διευθυντή της ΔΕΥΑΠ, Νικόλαο Καραμανέ, και του στείλαμε στη συνέχεια ηλεκτρονικά και τις σχετικές φωτογραφίες.

Ο κ. Ν. Καραμανές, μας απάντηση γραπτά ως εξής:

«Είναι όπως τα είπαμε και τηλεφωνικά. Το νερό που βλέπετε δεν είναι διαρροή, αλλά η αποχέτευση της βρύσης. Μάλιστα, όπως κάθε τι που παρέχεται δωρεάν, δεν τυγχάνει και του ανάλογου σεβασμού, με αποτέλεσμα, πολλές φορές στο συγκεκριμένο σημείο να παρουσιάζονται φαινόμενα σπατάλης… Από το να αφήνουν τη βρύση ανοιχτή χωρίς λόγο, μέχρι και να πλένουν χαλιά έχουμε δει …

Το γήπεδο είναι στη διαχείριση του δήμου. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, έγιναν εκεί διάφορες εργασίες… Αν είχε ενημερώσει κάποιος την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, θα μπορούσε εύκολα να είχε γίνει κάποιο δίκτυο απορροής… Κάποιες φορές, σε διπλανό σημείο βγαίνουν και νερά μέσα από το κτήριο, κατά την διαδικασία της αντίστροφης όσμωσης, καθώς υπάρχουν κάποια κατασκευαστικά προβλήματα στο κτήριο, τα οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε…

Πάντως, επειδή κατά καιρούς έχουν ζητήσει και άλλοι την κατάργηση ή μεταφορά της βρύσης, και μάλιστα στο σημείο που υποδεικνύει η επιστολή, θα το δρομολογήσουμε. Απλά καταλαβαίνετε ότι με τον φόρτο εργασίας που υπάρχει αυτήν την περίοδο είναι αδύνατο να γίνει άμεσα. Εξάλλου, είναι αρκετά πιθανό εκεί δίπλα να μπει και μηχάνημα αφαλάτωσης, όπως αυτά της Παροικιάς».