"Διαφωνίες" από τη "Φωνή της Πάρου"

Καμήλα 1

Πάει και τελείωσε! Το θέμα της περασμένης εβδομάδας, για να μην πω όλου του μήνα, ήταν η επίσκεψη της Δούκισσας της Κορνουάλης, κυρίας Καμήλας και του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου! Αφήνω δε στην άκρη το δείπνο που έγινε προς τιμή τους στο προεδρικό μέγαρο (εκεί ντε, που κατοικοεδρεύει ο Πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος). Το δείπνο με πορσελάνινα σερβίτσια και χρυσή μπορντούρα ήταν μία όαση στην καθημερινότητά μας και εγώ το παρακολούθησα συγκινημένος από το σπίτι μου τρώγοντας ρεβίθια που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα και παριζάκι για να εμπλουτίσω τη διατροφή μου σε λιπαρά!

Καμήλα 2

Καταρχήν, για να μη νομίσετε ότι η παραπολιτική μας στήλη δεν έχει τις σοβαρότερες ειδήσεις απ’ όλη την εφημερίδα, πρέπει να σας ενημερώσω σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία ότι στο μενού της βραδιάς ήταν όλες αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ιδού η ακολουθία των πιάτων: 1. Αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου. 2. Σφυρίδα στο φούρνο με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, γαρνιρισμένη με λαχανικά ατμού 3. Καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου 4. Φρούτα εποχής. 5. Καφές. 6. Κρασιά: Λευκό κτήμα Βιβλία Χώρα 2017, Κόκκινο Shateau Julia, Merlot, Κτήμα Κ. Λαζαρίδη 2014, Γλυκό κρασί Μοσχάτος Ρίου-Πατρών, Α. Παρπαρούσης 2014. Μεταξύ μας τώρα. Ούτε εγώ δε θα άντεχα τόσα πιάτα, αλλά πήρα ένα γερό μάθημα σε ό,τι αφορά να σε καλούν για μάσα. Εμένα, ακόμα και για τις σοβαρότερες συζητήσεις που με καλούν για τις τοπικές ειδήσεις, όλο στα φθηνά με βγάζουν. Κανένα σουβλατζίδικο με μερίδα κεμπάπ, άντε και προεκλογικά με κανέναν γαλέο σκορδαλιά! Έχει διαφορές και ζηλεύω το μενού που σέρβιραν την κυρία Καμήλα. Ειδικά εκείνη την καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου. «Άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις», που έλεγε και η μακαρίτισσα Μίτσι Κωνσταντάρα.

Καμήλα 3

Τα πράγματα δηλαδή, είναι ότι όπως στρώνεις κοιμάσαι. Αυτή είναι μία μεγάλη αλήθεια. Έτσι και ο Χρήστος μας (ο Βλαχογιάννης ντε). Πάει στη συζήτηση για τα νερά της Πάρου και του λέει ο Πούλιος: «Τα τιμολόγια έχουν αν αυξηθούν 11 χρόνια τώρα. Εμείς αντέχουμε με τα χρήματα που εισπράττουμε και δεν προχωράμε σε αυξήσεις». Ωραία, έχει να γίνει αύξηση 11 χρόνια τώρα και η ΔΕΥΑΠ αντέχει. Θυμίζω ότι την ερώτηση στον Πούλιο για τα τιμολόγια την έκανε ο Βλαχογιάννης. Αλήθεια, θυμάσαι Χρήστο που φωνάζαμε πριν 11 χρόνια ότι εκείνη η αύξηση των τιμολογίων ήταν υπερβολική και εσύ επέμενες ότι δεν ήταν; Μπήκαμε λοιπόν σε μνημόνια, αλλάξαμε 10 κυβερνήσεις, στην οικονομία έγινε το χάι χούι και όμως, εκείνη η αύξηση, αντέχει ακόμα στη ΔΕΥΑΠ. Χρήστο, αυτογκόλ ήταν και ας μην έγινε θέμα…

Καμήλα 4

Να πούμε καταρχήν για τον Κάρολο ότι έχει ελληνικό αίμα. Είναι γιος του πρίγκιπα της Ελλάδος Φίλιππου, που έχει γεννηθεί στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας. Βέβαια, δεν περιμέναμε το γενεαλογικό δένδρο για να καταλάβουμε ότι έχει ο Κάρολος ελληνικό αίμα. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι για να πάει στρατιώτης χρησιμοποίησε μέσον, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, κεράτωνε επί χρόνια τη νόμιμη σύζυγό του και είχε γκόμενα, και φυσικά, ότι έχει πάει 70 ετών και μένει ακόμα με τη μητέρα του! Ε, τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι έχει ελληνικό αίμα μέσα του!

Καμήλα 5

Και εκεί πάνω τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για την επάρκεια νερών στο νησί, παίρνει τον λόγο ο Μάρκος και λέει: «Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα πηγάδια;», εννοώντας ότι πιθανά πρέπει να τα κλείσουμε για να ενισχυθεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Και εκεί λοιπόν, η ανεπανάληπτη Anna Kagani (που η στήλη μας τη θεωρεί τη μεγαλύτερη αλεπού σε πολιτικούς ελιγμούς), γυρνάει δήθεν προβληματισμένη και λέει σιγά προς τον Ροκονίδα, αλλά συγχρόνως και καθαρά για να την ακούσουν όλοι: «Μα ο Κωβαίος δεν ήταν αυτός που σαν αντιδήμαρχός μας έφτιαχνε τα πηγάδια για να τα αναδείξει; Τώρα τι λέει πάλι;». Αχ βρε Kagani, αχ βρε Αννούλα, όταν θέλεις και βελόνα στα άχυρα βρίσκεις…

Καμήλα 6

Μεταξύ μας τώρα. Τόσο βασιλικό αίμα σε λίγες μέρες, ούτε επί βασιλείας Κωνσταντίνου δεν είχαμε δει στην Ελλάδα. Με το ένα αεροπλάνο έφευγε ο Αλβέρτος Β’ του Μονακό, με το άλλο, ο Κάρολος με την Καμήλα ερχόταν. Και στο κάτω-κάτω, Καμήλα οι Εγγλέζοι, Περιστέρα είχαμε εμείς. Ε, υπάρχει μια διαφορά όπως και να το κάνουμε. Άσε που η Περιστέρα είναι και πιο όμορφη, άσε που και ο Αλέξης μας σε επίσημο δείπνο με τη βασιλική οικογένεια, δε φόρεσε γραβάτα. Το λες και συνέχιση της επανάστασης. Άσε που η Περιστέρα ξεπέρασε το πρωτόκολλο και χάιδεψε στον ώμο τον Κάρολο!

Καμήλα 7

Έτσι, για να κρατάμε και στατιστικά στοιχεία. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τα νερά της Πάρου ο Μάρκος είχε παρόντες 6 δημοτικούς συμβούλους και η αντιπολίτευση δέκα. Απλά στατιστικά…

Άσχετο

Πώς το είπες αυτό Μάρκο; «Στη Νάουσα γίνεται υπερβολική καταπάτηση δημοσίων χώρων». Μάλιστα. Το καταγράφουμε.

Ακροτελευταίο

ประเทศไทยประเทศไทย. Έχει πλάκα να μην καταλάβατε τι γράφω. «Ελλάδα Ταϊλάνδη» γράφω στην Ταϊλανδέζικη γλώσσα. Το «Παναθηναϊκός» δε μου βγάζει τη μετάφραση στην πασίγνωστη Ταϊλανδέζικη γλώσσα. Αρχίζω να ανησυχώ πάλι, τον Αλαφούζα μου μέσα!