Οι λόγοι παραίτησης του κ. Μαρινόπουλου από τον συνδυασμό "Πάρος, τώρα στην Πράξη"

Επιστολή προς τον δήμαρχο Πάρου, Μ. Κωβαίο, έστειλε την Τετάρτη 23/5/2018 ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Αθ. Μαρινόπουλος, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Η επιστολή του κ. Μαρινόπουλου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου ζητήθηκε από εσάς η συστράτευση όλων, όσων θα είναι μαζί σας στις  επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναφέρατε ότι εκείνοι οι οποίοι δεν συμφωνούν «σωστό είναι» να παραιτηθούν από τις θέσεις διοίκησης ώστε ενωμένη η παράταξη να πορευτεί το τελευταίο διάστημα  πριν τις εκλογές.

Λόγω του ότι η στάση μου πάντα χαρακτηριζόταν από ήθος και ειλικρίνεια και  απέναντι σας αλλά και έναντι όλων και επειδή έχω εκφράσει αρκετές φορές τους προβληματισμούς μου για διάφορα θέματα και τη διαφωνία μου για τον τρόπο που λειτουργεί η πλειοψηφία, ακολουθώ την προτροπή σας και ενημερώνω ότι θα αποστείλω επιστολή παραίτησης προς το προεδρείο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την θέση του Προέδρου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., τις θέσεις που κατέχω στις δύο σχολικές επιτροπές, τις  επιτροπές «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Αδελφοποιήσεων» του Δήμου, από Γραμματέας  του Δημοτικού Συμβουλίου, από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής .

Διατηρώ την θέση του δημοτικού σύμβουλου και θα καταθέσω δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από τη δημοτική παράταξη «Πάρος τώρα στην πράξη» με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του έτους 2014. 

Κάνω σαφές ότι από αυτή τη θέση θα στηρίζω ότι κρίνω θετικό, ασκώντας καλοπροαίρετη κριτική και καταθέτοντας προτάσεις.     

Μετά τιμής
Αθανάσιος Μαρινόπουλος».