Στη Σαντορίνη το "USS Sherman", που αιματοκύλισε τη Συρία και τους Παλαιστίνιους

Το «USS Forest Sherman» από προηγούμενο κατάπλου στη Σούδα

Ανεπιθύμητους χαρακτηρίζει τους φονιάδες των λαών, στο νησί, η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην καλντέρα της Σαντορίνης κατέπλευσε στις 23/5/18, το αμερικανικό καταδρομικό «Normandy», το οποίο αποτελεί το ένα από τρία πλοία που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν», και κατέπλευσαν σε ελληνικά λιμάνια.

Όπως ανακοινώθηκε το πλοίο έφτασε στη Σαντορίνη, «μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στη Μέση Ανατολή», δηλαδή τη συμμετοχή του στο αιματοκύλισμα της Συρίας, την επίθεση στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες άμαχους νεκρούς και εν μέσω της έντασης των ανταγωνισμών που αναπτύσσονται στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και τη χάραξη νέων σφαιρών επιρροής!

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ αναφέρει: «Το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ δεν είναι κρουαζιερόπλοιο, είναι πολεμικό πλοίο και ως τέτοιο είναι ανεπιθύμητο στο νησί μας!

Συμμετέχει με την παρουσία και δράση του στην όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη (ΕΕ, Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ). Φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή.

Καλούμε τον δήμαρχο και κάθε εκλεγμένο εκπρόσωπο του θηραϊκού λαού, να μη συναντήσει τον Αμερικανό πρέσβη που έρχεται να επιβραβεύσει την επιθετική δράση του αμερικανικού ναυτικού.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για τη διασφάλιση της ειρήνης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμική ή υποστηρικτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι παράγοντες ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης».