Ανεπιθύμητα τα ΝΑΤΟϊκά αιματοβαμμένα πλοία στα νησιά μας

«Η Ρόδος, φιλόξενος τόπος για χιλιάδες ειρηνικούς επισκέπτες και τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, θεωρεί εχθρικά τα ιμπεριαλιστικά πλοία και τα στρατεύματα στο νησί. Ο ροδιακός λαός να απαιτήσει να μη γίνει το νησί τόπος εξυπηρέτησης και ανάπαυσης των πληρωμάτων των ιμπεριαλιστικών στόλων».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, με αφορμή το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Forrest Sherman» που βρίσκεται από χθες στο λιμάνι της Ρόδου και αποτελεί μέρος του στόλου των ΗΠΑ, που περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Η Επιτροπή Ειρήνης δηλώνει ότι «το αντιτορπιλικό αυτό, όπως και όλα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητα στο νησί μας. Τα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά πλοία δεν προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Ούτε έχουν καμία σχέση με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη».

Επίσης, τονίζει πως «τα πλοία αυτά όχι μόνο δεν προστατεύουν την ειρήνη, αλλά αποτελούν επιθετικά όπλα για την επιβολή των συμφερόντων των αμερικανικών μονοπωλιακών κολοσσών της Ενέργειας. Η σύγκρουσή τους με τα συμφέροντα των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών (Ρωσίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κίνας, κ.ά.) στη Μέση Ανατολή έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου και έχουν οδηγήσει στο θάνατο ή την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους».

Τέλος, αναφέρει πως οι μαζικές κινητοποιήσεις του Ροδιακού λαού ενάντια στην «επίσκεψη» του 6ου στόλου των ΗΠΑ το Μάη του 1976 και η αποτροπή της αποβίβασης των πληρωμάτων στη Ρόδο δείχνει το δρόμο. Και απαιτεί: Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, επιστροφή όλων των στρατιωτών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό, καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.