Ο Ν. Μαρινάκης για το έξοδα της κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών

Στην Πάρο από τον Οκτώβριο έχουμε σε ένα δημοτικό κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών που μετά την 4.00 μ.μ. χρησιμοποιείται από ομάδες και ατομικά για προπόνηση και αγώνες.

Η σχολική επιτροπή προσέλαβε καθαρίστρια και φύλακα. Τα έξοδα από τη μισθοδοσία τους μείζον τα έσοδα από διαφημίσεις άφησαν σε 7-8 μήνες λειτουργίας 7-8000 ευρώ έλλειμμα, ήτοι 1000 ανά μήνα.

Με επίσημη ενημέρωση στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής και στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από πίεση, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δήλωσε ότι το έλλειμμα θα πληρώσει η επιτροπή. Δηλαδή χρήματα από την κρατική επιχορήγηση θα δοθούν για έξοδα για το μαζικό αθλητισμό! Σαφέστατα παράνομο. Μάλιστα με μεγάλη χαρά και έπαρση. 

Επειδή κάποιοι διευθυντές αντιδράσαμε ακούμε διάφορα. Όπως ότι υπάρχει ασυμβίβαστο συμμετοχής στη σχολική επιτροπή και τη δημοτική επιτροπή παιδείας, προκειμένου να βγει από τη σχολική η μια από τους αντιδρώντες.

Ο έτερος, εγώ, μαθαίνω ότι λέει ο πρόεδρος για μένα διάφορα σε γονείς κλπ το κορυφαίο κατά τη λήξη της θεματικής συνεδρίασης για την παιδεία του δημοτικού συμβουλίου με κατονόμασε ως έναν από τους μπαχαλάκηδες που χαλούν τις συνεδριάσείς του. Προφανώς διαφωτίζουν για τις παράνομες προθέσεις του. 

Ας φανταστούμε να γίνουμε πάλι δημο-διδάσκαλοι όπως προ αιώνος και πλέον.

Νίκος Μαρινάκης
Δ/ντης Α’  δημοτικού σχολείου Παροικιάς