Ποιους συνάντησε το κυβερνητικό κλιμάκιο σε Πάρο και Αντίπαρο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις 30/4/2018 στην αίθουσα τεχνών δήμου Πάρου, o κ. Γιάννης Βουλγαράκης, από το γραφείο συντονισμού του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε τα νησιά μας.

Ο κ. Βουλγαράκης είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Αντιπάρου και Πάρου (Φαρούπος, Κωβαίος), με τον έπαρχο Πάρου και πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Κ. Μπιζά, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης, εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνδικαλιστές και φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου, στις 29-30 Μαΐου. Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις Κυκλάδες γίνεται ενόψει του δεύτερου κύκλου του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στις 20 Μαΐου 2018.
Τα κυβερνητικά κλιμάκια έχουν συναντηθεί έως τώρα με πάνω από 3000 φορείς σε όλη τη χώρα, ενώ σε Πάρο και Αντίπαρο συναντήθηκαν με περίπου 300 άτομα! 

Συναντήσεις

Ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε ακόμα, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αντιπάρου, Σωτ. Σκούρτη, τον σύλλογο γυναικών Αντιπάρου, τον Ν.Ο. Αντιπάρου, με τον επιστημονικό διευθυντή και γιατρούς του Κ.Υ. Πάρου, με τα ΑΜΕΑΙ, με τον, με τους συλλόγους, Καμαρών, «Αρχίλοχο», «Νηρέα», αιμοδοτών Πάρου Αντιπάρου, αντισφαίρισης Πάρου, ΝΟΠ, σερφ κλαμπ, ενοικιαζόμενων δωματίων, αλιέων, μελισσοκόμων, και ακόμα με πολιτιστικούς συλλόγους, ναυτιλιακούς πράκτορες, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, νέους αγρότες, Αγροτικό Συνεταιρισμό, κ.α. 

Τα κύρια ζητήματα που ειπώθηκαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο αφορούσαν –κατά σειρά αξιολόγησης- ανεμογεννήτριες, ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, 
εμπορικό λιμάνι, κτίρια αεροδρομίου, περαιτέρω τουριστική προβολή, ανάδειξη αρχαίων λατομείων, προστασία – διαχείριση αρχαιολογικών χώρων, αρχαία λατομεία στο Μαράθι, υγεία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κ.α.

Επίσης, από τις συναντήσεις με τους φορείς στην Πάρο κρίθηκαν πολύ θετικά από τους εκπροσώπους τους οι τομείς υγείας και Παιδείας και –σύμφωνα πάντα με τον κ. Βουλγαράκη- ότι μπαίνουν κάποιοι κανόνες στην Αγορά. Ακόμα, θετική υποδοχή είχαν από τους εκπροσώπους φορέων τα ζητήματα για την ισονομία πολιτών, ίσα δικαιώματα στους πολίτες και οι ενισχύσεις που δίνονται σε αγρότες.

Ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης, που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για το Βόρειο Αιγαίο, όπως είπε, είναι ευχαριστημένος, αφού η επίσκεψη εκτιμήθηκε, διότι δεν ήταν μία φιέστα. Όπως συμπλήρωσε έχει πάει έως τώρα σε Σύρο, Νάξο, Θήρα, Πάρο και Αντίπαρο, και όλοι κατανοούν ότι το συνέδριο θα δώσει κατευθύνσεις μέσα από τις συζητήσεις και τις Θεματικές Ενότητες που θα πραγματοποιηθούν. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το συνέδριο θα δώσει κατευθύνσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Εδώ και χρόνια υπήρχε μια Αθηνοκεντρική αντίληψη. Τώρα, γίνεται προσπάθεια να έχουμε κάτι αληθινό. Εμείς επικοινωνούμε τα θέματα στην κυβέρνηση όπως ακριβώς τα βάζουν οι πολίτες. Έτσι, βλέπουμε ότι τα θέματα του τουρισμού στα νησιά είναι πολύ «ψηλά», στο ενδιαφέρον των πολιτών. Υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο για κάθε περιοχή.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων, που έγιναν και συνεχίζονται στα νησιά, είναι να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη των Κυκλάδων, ώστε στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού και μετά από διαβούλευση να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε περιφερειακής ενότητας και της χώρας

Θα επανακαθορίσουμε το μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τις κοινές ή τις ιδιαίτερες ξεχωριστές δυνατότητες των νησιών, διαμορφώνοντας νέα συνολικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στις Κυκλάδες».