Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Πέτρου Ρούσσου

Στην Πάρο, των θεαμάτων του δημοτικού συμβουλίου, είχαμε μία απίστευτη ανατροπή της ώρας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/5/2018. 

Η συνεδρίαση είχα οριστεί στις 7 το απόγευμα (είχε σταλεί και η σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ του νησιού), αλλά τελικά, η ώρα μεταφέρθηκε για τις 12.30 το μεσημέρι. 

Τι είχε συμβεί και η συνηθισμένη απογευματινή ώρα συνεδριάσεων άλλαξε; Πολύ απλά, η ώρα άλλαξε διότι οι δημοτικοί άρχοντες της πλειοψηφίας ήθελαν να παραστούν σε τοπικό πανηγύρι!

Το θέμα συζήτησης ήταν για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Κλεισθένης» και τη 
μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα με προτροπή της Νεοδημοκρατικής ΚΕΔΕ και του κ. Πατούλη, στήνονται παρόμοια πανηγυράκια, ουσιαστικά για να καταδικάσουν την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές. 

Βλέπετε και στην Πάρο, κάποιοι θεωρούν ότι είναι δίκαιο να κυβερνά το νησί το 44% και το 56% της αντιπολίτευσης να μένει στην άκρη… Αυτά σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος συζήτησης.

Στην αρχή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κ. Ροκονίδας, ζήτησε από το προεδρείο να ενημερωθεί το σώμα για την παραίτηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε σχεδόν σαρκαστικά με απαντήσεις του στυλ «εσείς δεν την έχετε λάβει την επιστολή» κλπ. Σημειώνουμε ότι η επιστολή παραίτησης του κ. Πέτρου Ρούσσου είχε πρωτοκολληθεί στις 2/5/18 ενώ η συνεδρίαση έγινε στις 7/5/2018. Το δημόσιο έγγραφο δηλαδή, παρέμενε μυστικό…

Έτσι, ήταν φανερό, από την πρώτη στιγμή, ότι η επιστολή παραίτησης Π. Ρούσσου περιείχε προτάσεις που δεν επιθυμούσε η δημοτική πλειοψηφία να υπάρχουν. Άλλωστε, ήταν γνωστό, από ημέρες πριν, ότι είχαν ασκηθεί πιέσεις προς τον δημοτικό σύμβουλο, ώστε να αλλάξει την επιστολή του και να γράψει άλλα πράγματα.

Χθες (8/5/2018), με τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου παραπολιτική φιλολογία από «παπαγαλάκια», που μεταξύ άλλων έλεγαν ότι η παραίτησή του είχε να κάνει και με οικογενειακά ζητήματα ή ότι αν δε γινόταν θα αντιμετώπιζε ακόμα και χωρισμούς. Δηλαδή, η ντόπια πολιτική σκηνή χρησιμοποίησε ανεπίτρεπτα μέσα και έκανε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δεν τιμούν κανέναν.

Σημειώνουμε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα άλλα «παπαγαλάκια» φρόντισαν να «ενημερώσουν» τον «F», για ερωτικές ιστορίες της άλλης πλευράς. Τους ξαποστείλαμε, διότι μας προκάλεσαν εμετό! 

Η επιστολή παραίτησης του κ. Π. Ρούσσου, έχει ως εξής:
«Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος Πάρου και αυτόματα από αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ.
Οι λόγοι της παραίτησής μου έχουν να κάνουν κυρίως με τις αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσει, όπου με κρατούν μακριά από τα καθήκοντά μου, ως εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου.
Επιπροσθέτως, εκφράζω την πικρία μου, καθώς τα τέσσερα περίπου χρόνια της θητείας μου, δεν αξιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή η επαγγελματική μου ιδιότητα, ως εργολάβου και η εμπειρία μου πάνω σε τεχνικά θέματα.
Τέλος, παρατηρώντας ορισμένες κινήσεις λειτουργίας του δήμου, η συνείδησή μου και η αξιοπρέπειά μου, δε μου επιτρέπουν να συνεχίζω την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου».

Δ.Μ.Μ.