Ο σώζων εαυτώ σωθήτω | Νέα ήττα Κωβαίου στο δημοτικό συμβούλιο

Νέα ήττα υπέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, σε θέμα που ξεκίνησε ακριβώς τα μεσάνυχτα της χθεσινής Τρίτης (12/6/18).

Συγκεκριμένα, η εισήγηση του δημάρχου Πάρου για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Γ. Πάριου, στην Παροικιά, αποδείχθηκε πρόχειρη και βιαστική. Αυτό αποδείχθηκε από τη συζήτηση του θέματος, που ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση και τους ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους.

Όπως αποδείχθηκε άλλα είχαν υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες για το κλείσιμο του δρόμου, άλλα ψηφίστηκαν από τη δημοτική κοινότητα Παροικιάς και άλλα ήρθαν προς συζήτηση. Ακόμα, η απαραίτητη πρόταση της επιτροπής ποιότητας ζωής γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 12/6, ημέρα δηλαδή που θα γινόταν η συζήτηση του θέματος!

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αγ. Πατέλης, είχε μία πολύ εύστοχη τοποθέτηση, καθώς είπε απευθυνόμενος προς τον εισηγητή του θέματος: «Για το κυκλοφοριακό τόσο καιρό δεν κάνατε τίποτα και τελικά είπατε να κάνετε τώρα αυτό! Δηλαδή «αρπαχτή!».

Στη συζήτηση του θέματος ο κ. Χρ. Βλαχογιάννης ρώτησε πώς μπήκαν στους δρόμους της Παροικιάς οι μετρητές με τα μαύρα καλώδια στην άσφαλτο, με ποια διαδικασία έγινε αυτό, πότε ανατέθηκε η εργασία και πότε το θέμα της ανάθεσης για τη μέτρηση, πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο; 

Όσο και να φαίνεται περίεργο –το λιγότερο- ο εισηγητής του θέματος δεν απάντησε επί της ουσίας (είπε ότι θα έχει στοιχεία στη συνέχεια), ενώ δεν ονόμασε καν το όνομα του εργολάβου της εργασίας! Όπως υποστήριξε δεν ανακατεύεται να μαθαίνει τα ονόματα των εργολάβων των εταιρειών που παίρνουν τα έργα στον δήμο Πάρου!

Τελικά, η πρόταση του κ. Κωβαίου για κλείσιμο της παραλιακής οδού όλο το 24ώρο από 10 έως 20 Αυγούστου, έλαβε 8 θετικές ψήφους, η πρόταση για κλείσιμο του δρόμου σε άλλη ημερομηνία έλαβε μία ψήφο και η πρόταση του κ. Χρ. Βλαχογιάννη για άμεση ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης έλαβε 11 ψήφους.