Δήμος Πάρου από τα LiDL | Ποιος είναι ο εργολάβος των δρόμων για την κυκλοφοριακή "μελέτη"

Ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, εξέπληξε τους πάντες όταν δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δε γνωρίζει το όνομα του εργολάβου που έχει τοποθετήσει σε δρόμους του νησιού τα μηχανήματα μέτρησης (κυκλοφοριακού φόρτου) των οχημάτων.

Για να κατανοήσει κανείς την προχειρότητα που επικρατεί στον δήμο μας η ανάγνωση της παρακάτω ιστορίας είναι ικανή για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό μας.

Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους του νησιού δεν έχουν τοποθετηθεί από καμία εταιρεία για να μετρήσουν την κίνηση, ώστε στη συνέχεια αυτό να αποτελέσει εργαλείο για τη συγκοινωνιακή μελέτη. Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, όταν ο δήμος Πάρου δεν έχει αναθέσει ουδέποτε επί δημαρχίας Κωβαίου μελέτη, σε εταιρεία. Τώρα, πώς ήθελε μέσα στον 15Αύγουστο να κλείσει τον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς για να γίνουν μετρήσεις, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Τα μηχανήματα κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της Πάρου έχουν τοποθετηθεί από εταιρεία των Αθηνών για λογαριασμό «μεγαθήριου» σούπερ μάρκετ της χώρας, που ετοιμάζει την κάθοδό του στο νησί μας. Ανήμπορος ο δήμος Πάρου είναι θεατής των εξελίξεων και αφήνει κάθε εταιρεία να μεταχειρίζεται του δρόμους του νησιού μας όπως επιθυμεί. Θυμίζουμε μία παρόμοια ιστορία προ ετών στο νησί μας όταν μία διαφημιστική εταιρεία τοποθέτησε ηλεκτρικές ταμπέλες σε δρόμους της Πάρου και αυτές ξηλώθηκαν αμέσως, και πήγαν στην αποθήκη του δήμου.

Το καράβι βουλιάζει, αλλά παρασέρνει και άλλους μαζί του…