Στον εισαγγελέα τα στοιχεία κε Κωβαίε

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, σε προσωπική ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε χθες (14/6/2018), τη δική του άποψη σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και στα συμβάντα με τις ερωτήσεις που υπέβαλλε η αντιπολίτευση περί του κυκλοφοριακού ζητήματος.

Η άποψη του κ. δημάρχου φυσικά και αντικατοπτρίζει τη σκέψη του περί των κοινών, όπως και η κριτική που κάνει σε όλους όσοι, με τη σειρά τους, του ασκούν κριτική.

Ο κ. Κωβαίος μεταξύ άλλων έγραψε όμως και το εξής (Τα έντονα γράμματα –bold- είναι δικές μας σημειώσεις): «[…] Όλα αυτά τα χρόνια, έχω αφήσει τους «εργολάβους», κάθε είδους, μακριά και έξω από το γραφείο μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η στάση μου ενοχλεί κάποιους, όμως κάποτε έπρεπε να μπει ένα τέλος στο «πάρτι» που έχει κοστίσει ακριβά στους Παριανούς Πολίτες στο παρελθόν και το οποίο μας έφερε στα πρόθυρα ηθικής χρεωκοπίας (…).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σε όλους τους δημότες της Πάρου είναι τα παρακάτω:

1.Υπήρχε «πάρτι» εργολάβων στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου Πάρου και αν ναι, γιατί δεν πηγαίνει ο κ. Κωβαίος στον εισαγγελέα ώστε να καταθέσει τα στοιχεία.

2. Τι εννοεί ο κ. Κωβαίος όταν σημειώνει ότι το θέμα «μας έφερε στα πρόθυρα ηθικής χρεωκοπίας». Ο ίδιος πρέπει να γνωρίζει, αφού αποτελούσε το Νο2 στέλεχος του δήμου Πάρου την περασμένη τετραετία. Τι είναι λοιπόν αυτό που γνωρίζει και δεν το λέει στην Παριανή κοινωνία.

3. Δεν πρέπει η πρώην διοίκηση του δήμου Πάρου να μας πει τι ακριβώς υπαινίσσεται ο κ. Κωβαίος ή αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και άρα πρέπει να ζητήσει διευκρινήσεις από τον σημερινό δήμαρχο του νησιού.