Η αντιδήμαρχος Δ. Σαρρή για την εκδήλωση γευσιγνωσίας στην Πάρο

Μία ξεχωριστή εκδήλωση που προσωπικά με συγκίνησε και με έκανε να νοιώσω περήφανη για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Μία δράση γεμάτη υποσχέσεις, ένα κάλεσμα για μία φυγή στις γεύσεις, τα αρώματα και τις μνήμες μίας άλλης εποχής. Συνταγές της παραδοσιακής μας κουζίνας με τοπικά προϊόντα, που μυρίζουν μόχθο από την εργασία στους αργούς και από  το αλάτι της θάλασσας και κυρίως  συνταγές υγιεινής διατροφής που εσωκλείουν τη  φροντίδα και τη στοργή της μάνας για την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους.

Γεύσεις  χαραγμένες στη μνήμη, χρώματα, υφές, σχήματα και μυρωδιές  από τα ελληνικά καλοκαιρινά μεσημέρια των διακοπών στην αυλή της γιαγιάς και το φούρνο του χωριού.

Όπως επισήμανα στην σύντομη ομιλία μου, για εμένα «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα» είναι κυρίως η αναβίωση μίας ολόκληρης κληρονομιάς, τόσο παλιάς αλλά και τόσο καινούργιας, σε έναν κόσμο που αλλάζει αλλά ταυτοχρόνως επιστρέφει στις ρίζες του.

Είναι ολάκερη η ζωή μας σε έναν τόπο που αγκαλιάζεται από το κρυστάλλινο φως του ουρανού και το γαλάζιο των θαλασσών μας.

Καλή συνέχεια φίλοι μου και καλή επιτυχία στο ταξίδι σας…