Συγκέντρωση κατά του Περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Σύρο

Συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου στη Σύρο και πορεία μέχρι το χώρο διεξαγωγής του «αναπτυξιακού» συνεδρίου πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς του νησιού καταγγέλλοντας την κυβερνητική κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η πορεία προσέγγισε το θέατρο «Απόλλων», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα της κυβέρνησης. Εκεί τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των σωματείων, ενώ μια αντιπροσωπεία φορέων κατέθεσε τα ψηφίσματα στη γραμματεία του Συνεδρίου. Παράλληλα, ανάρτησαν στο γειτονικό κτίριο του ΟΤΕ γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας».

«Η εργατική τάξη, ο λαός και το ταξικό κίνημα δεν θα γίνουν χειροκροτητές του "έργου της ανάπτυξης" που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες», αναφέρουν στο ψήφισμά τους, που διαβάστηκε στην κινητοποίηση, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων και η Τοπική Διοικούσα Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ Κυκλάδων. Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κυβερνητικούς στόχους για αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας σε αυτούς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλουν «το λιμάνι της Ερμούπολης και τις υποδομές του, το Νεώριο, ενταγμένα στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».