Ο Κυρ. Μητσοτάκης μοναδικός έλληνας πολιτικός που μετέχει στη φετινή συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο Τορίνο της Ιταλίας διεξάγεται η 66η ετήσια συνάντηση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στην οποία συμμετέχουν 131 προσωπικότητες του αναπτυγμένου κόσμου, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες. 

Το «παρών» δίνουν δισεκατομμυριούχοι, επικεφαλής τραπεζών, τέσσερις πρωθυπουργοί, δύο αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο πρόεδρος της Airbus, καθηγητές Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων σε φημισμένα πανεπιστήμια και ο 95χρονος Χένρι Κίσινγκερ.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν Α.Ε., Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως, ενώ μάλιστα, το γεγονός ότι οι συζητήσεις παραμένουν μυστικές -καθώς και ότι συγχρωτίζονται προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο, τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις- τροφοδοτούν διαρκώς διάφορες θεωρίες συνομωσίας.

Η πρώτη συνάντηση της λέσχης οργανώθηκε το 1954 στο ξενοδοχείο De Bilderberg, στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ιδρυτής ήταν ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ, ο παππούς του σημερινού βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ.

* Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ