Ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ, Μάρκο Κωβαίο

Η ΚΔΕΠΑΠ υπό το νέο πρόεδρό της, δήμαρχο, Μάρκο Κωβαίο, συνεδρίασε στις 10/7/2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Για πρώτη φορά  μετά από πολλά χρόνια η σύγκλιση αυτή της συνεδρίασης δε δόθηκε στη δημοσιότητα και τα θέματα προς συζήτηση δόθηκαν μόνο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ουδείς γνωρίζει πώς έγινε γνωστή αυτή η συνεδρίαση στους δημότες και πώς γνωστοποιήθηκε όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης, για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΔΕΠΑΠ δε συζητήθηκαν θέματα εκδηλώσεων ή πολιτισμού, παρά μόνο αιτήματα πολιτών και άλλα διαδικαστικά θέματα.

Ακόμα, -ως τώρα- δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ΚΔΕΠΑΠ για την αναβολή παράστασης στο θέατρο των Λευκών την Παρασκευή 13 Ιουλίου, που ήταν υπό την αιγίδα της. Θυμίζουμε ότι η ΚΔΕΠΑΠ ήταν εκείνη που παραχώρησε τον χώρο στην ιδιωτική εταιρεία. Ακόμα, η ιδιωτική εταιρεία θεάματος χρησιμοποίησε το λογότυπο της ΚΔΕΠΑΠ πάνω στις αφίσες της οι οποίες βρώμισαν το νησί, καθώς τοιχοκολλήθηκαν παντού.

Σημειώνουμε ότι το νησί μας είναι «ντυμένο» από άκρη σε άκρη με αφίσες της παράστασης που αναβλήθηκε και όλοι βλέποντας το σήμα της ΚΔΕΠΑΠ πάνω-πάνω στις αφίσες πιστεύουν ότι η ίδια η δημοτική αρχή τοιχοκολλεί ανεξέλεγκτα παντού. Επίσης, δε γνωρίζουμε τι συμβόλαιο είχε υπογράψει η ΚΔΕΠΑΠ με την εταιρεία θεάματος, κάτω από ποιες συνθήκες παραχώρησε το θέατρο Λευκών και τι οικονομικές ρήτρες είχαν σημειωθεί.

Ο δήμος Πάρου είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τον κανονισμό καθαριότητας και να επιβάλλει τα πρόστιμα που προβλέπονται για την περίπτωση, και ακόμα, να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τη φερεγγυότητα της ΚΔΕΠΑΠ, η οποία επλήγη με την αναβολή της εκδήλωσης στις Λεύκες δήθεν για τεχνικούς λόγους, ενώ η αλήθεια είναι ότι μέχρι και την αναβολή η προπώληση των εισιτηρίων δεν είχε ξεπεράσει τα 20!