Ειδήσεις από την ΕΠΣ Κυκλάδων

Η ΕΠΣ Κυκλάδων συνεδρίασε στις 27 Ιουλίου 2018 και οι αποφάσεις που έλαβε ήταν οι εξής:

1. Συγκρότηση επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών.

2. Χορηγία στα σωματεία της ΕΠΣΚ με 20 μπάλες στο καθένα.

3. Αποδοχή χορηγίας 10000 ευρώ για το γήπεδο της ΕΠΣΚ στην Ερμούπολη.

4. Επέκταση της συνεργασίας με τον ενωσιακό προπονητή Γιώργο Μοστράτο.

5. Σύσταση επιτροπής για τον καθορισμό των ομίλων του νέου πρωταθλήματος.

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Η νέα επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου στην ΕΠΣΚ Κυκλάδων θα απαρτίζεται από τους παρακάτω:

Ειρηναίος Φρέρης (πρόεδρος), Μαρία Μυτάκη, Τούλα Σομπόνη (μέλος ΔΣ Αστέρα Μαρμάρων, μέλος Ασ. Μαρμάρων) Κωνσταντίνα Κοσμά και Γιάννης Μπεκραντώνης.

Σημειώνουμε ότι φέτος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών της Γ’ κατηγορίας, από τις Κυκλάδες θα μετέχουν οι ομάδες της Άνω Μεράς Μυκόνου και του Περσέα Σύρου.

Όμιλοι

Για την ώρα όλα είναι στον «αέρα», καθώς υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία τριών ομίλων όπως πέρσι, με αποτέλεσμα τις λίγες αγωνιστικές, αλλά και η σκέψη για δημιουργία δύο ομίλων, ώστε κάθε  ομάδα να δίνει τουλάχιστον 18 αγώνες τη σεζόν. Όσες δίνει δηλαδή μία ομάδα σε ένα γύρο, σε άλλες ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας…

Η περσινή χρονιά με ομάδες που τελείωσαν τις υποχρεώσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου ή έδωσαν συνολικά 12-14 αγώνες έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους της ΕΠΣΚ. Μόνιμα αντιδρώντες στο σχέδιο των περισσότερων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, είναι φυσικά οι ομάδες-καφενεία, που όχι μόνο αντέδρασαν στη δημιουργία δύο κατηγοριών από φέτος, αλλά και δε αντέχουν πάνω από 12-14 αγωνιστικές συνολικά τον χρόνο… Αν τελικά το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων γίνει με δύο ομίλους, τότε, θα υπάρχει στη συνέχεια της κανονικής σεζόν ένας όμιλος με τις τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή, που θα κερδίσει την άνοδό του στην Γ’ εθνική κατηγορία. Όπως πέρσι, θα υπάρχει μπόνους βαθμών για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο.

Προπονητές ποδοσφαίρου

Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα λειτουργήσει σχολή για την ανανέωση πτυχίων των προπονητών ποδοσφαίρου.

Στην επιστολή προς τον σύνδεσμο προπονητών ποδοσφαίρου νομού Κυκλάδων, η ΕΠΣΚ σημειώνει:

«Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν πιέσεων και ενεργειών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και του συνδέσμου σας, καταφέραμε την λειτουργία σχολής ανανέωσης τριετίας προπονητών UEFA A’, UEFA B’ και UEFA C’ στο νομό μας, η οποία θα διεξαχθεί στην Σύρο από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018. Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των μελών σας και την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών σε συνεργασία με τη γραμματεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων».