Στις 9/11/2018 η εκδίκαση της υπόθεσης απάτης κατά Χαρ. Κόκκινου

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση απάτης του χωρικού αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και πρώην πρόεδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χαράλαμπου Κόκκινου.

Το εξέχων στέλεχος της ΝΔ που στο παρελθόν είχε διατελέσει και διορισμένος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έχει διαγραφεί από την παράταξη του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου το 2015 και διώκεται ποινικά για απάτη κατ’ εξακολούθηση για την έκδοση πλήθους πλαστών παραστατικών, προκειμένου να εισπράττει εις διπλούν τις αποζημιώσεις των μετακινήσεών του.

Ο κ. Κόκκινος κατηγορείται ό,τι στο χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, παρέστησε κατ’ εξακολούθηση ψευδώς στους υπαλλήλους της αναπτυξιακής εταιρείας Ενεργειακή Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περ. Ν. Αιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της, 30 ταξίδια και υπέβαλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί, αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά, εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ή και απευθείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, από την έρευνα που είχε προηγηθεί προέκυψαν 17 ευρήματα τα οποία και προσκομίστηκαν στην Εισαγγελέα.

Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις αναφέρουν πως στις 16/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και φέρεται να έμεινε εκεί 2 βράδια (16 και 17/3/2015) και μια ημιδιαμονή (18/3/2015). Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών (μαζί με την απόδειξη του ξενοδοχείου από όπου προκύπτει η διαμονή του εκεί) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Όμως στις 17/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στις Βρυξέλλες), ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών αυτής της μετακίνησης (δηλαδή της 17/3/2015) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.».

Στις 24/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Τυνησία και φέρεται να έμεινε εκεί 4 βράδια (24,25,26 και 27/3/2015) και να επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 28/3/2015 μέσω Κωνσταντινούπολης. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών (μαζί με την απόδειξη του ξενοδοχείου από όπου προκύπτει η διαμονή του εκεί) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Όμως στις 24/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στην Τυνησία ή μετακινείτο προς τα εκεί) ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο και συνεχεία στις 25/3/2015 φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο προς την Αθήνα (πάλι δηλαδή κατά το διάστημα κατά το οποίο φέρεται να βρίσκεται στην Τυνησία).

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε».

ΠΗΓΗ: Δημοσιεύματα από ιστοσελίδες του διαδικτύου