Οι νησιώτες στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών

Οι νησιώτες στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που διεκδικούν:

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
- Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
- Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

Η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών δεν είναι ξεκομμένη από τις παροχές στη θαλάσσια συγκοινωνία, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας δε λογαριάζεται η ανθρώπινη ζωή, εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα εξαντλητικά δρομολόγια, ιδιαίτερα τη θερινή σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. 

Τέλος, καλούμε το λαό του νησιού μας, τους εργαζομένους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.