ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αριθμός ρεκόρ στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτών

Με τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με τα βιβλία στη θέση τους θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Προχθές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών, που έφτασαν για πρώτη φορά τις 19.480, εκ των οποίων 12.392 στην Πρωτοβάθμια, 3.988 στη Δευτεροβάθμια και 3.100 για μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι προσλήψεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έφτασαν τις 15.371. Ακόμα, όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα: α) στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων β) στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.776 καθηγητές και γ) στις δομές Ειδικής Αγωγής προσλαμβάνονται συνολικά 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, 3.629 στην Πρωτοβάθμια και 2.212 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η διαδικασία των προσλήψεων ξεκίνησε από τις 31 Αυγούστου από την Ειδική Εκπαίδευση με την αποστολή πιστώσεων στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 3.100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.