Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Πάρου Αντιπάρου

1.jpg

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Πάρου – Αντιπάρου, «Παναγιώτης Καλλιέρος», δημοσιοποίησε στις 11/1/2019 δελτίο Τύπου, σχετικά με έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε για συνδικαλιστικά του ζητήματα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πάρου Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9/11/2019 με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ μοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια.

Το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών καθώς κλέβει μήνες από τη συνολική προϋπηρεσία, επιτρέπει τη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο και μοριοδοτεί κριτήρια για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, θεσμοθετώντας τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό επί πληρωμή προσόντων και πιστοποιήσεων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, προτείνοντάς της «καλύτερα» κριτήρια! Όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών!

Καμία εξίσωση προϋπηρεσίας με ακαδημαϊκά προσόντα

Καμία διαπραγμάτευση, καμία υποχώρηση

Ζητάμε:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Μόνιμους διορισμούς με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία .

Δωρεάν μεταπτυχιακά και επιμορφώσεις για όλους

Τέλος καλούμε την ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία διαρκείας και όλους/ όλες τους / τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαχητικά και ανυποχώρητα».