Παρουσίαση του υπ. περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιάννη Ντουνιαδάκη

Τον επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν, Αιγαίου και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, είναι απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ. Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων.

Η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα μας στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά το 2015.