Ο καιρός στην Πάρο σήμερα (Ο Μάρκος ανακάλυψε τους αλλοδαπούς!)

Αίφνης και μέσα στην τούρλα της Παρασκευής, που ο κάθε δημόσιος υπάλληλος βλέπει μόνο το ρολόι για να την κοπανήσει σπίτι του, η δημοτική μας αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για την ψήφο των αλλοδαπών από την ευρωπαϊκή ένωση που διαμένουν στο νησί μας.

Η ανακοίνωση (που δημοσιεύτηκε με χαρακτηριστική αργοπορία από τον δήμο μας, καθώς άλλοι δήμοι την έχουν δημοσιοποιήσει εδώ και πολλές εβδομάδες), είναι για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δύο τινά –όπως με βλέπετε και σας βλέπω- υπάρχουν γι’ αυτή την ανακοίνωση από τον Μάρκο. Ή βρήκε αλλοδαπό υποψήφιο για τον συνδυασμό του και τώρα του μαζεύει ψηφαλάκια, Ή προσέχτε, θέλει να κάνει πάσα στη μείζονα αντιπολίτευση και να τους δώσει ιδέες, ώστε να βρουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους. Μεταξύ μας τώρα, το ’χω στανταράκι να έχει περάσει τέτοια ιδέα από τον Μάρκο… Έτσι κι αλλιώς, με όσα κουλά έχουμε ακούσει από τη μείζονα αντιπολίτευση, άλλοτε για επικεφαλής δημοσιογράφο από τον Πειραιά, άλλοτε για στρατιωτικούς εν αποστρατεία και ναυάρχους, ε, καλύτερα θα είναι κάποιος αλλοδαπός, π.χ. από τη Γαλλία…

Τώρα βέβαια, δε σας έγραψα τίποτα ακόμα για τον καιρό. Βασικά θα είναι κουλ η μέρα με θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς και ήπιους νοτιάδες έως το απόγευμα. Μετά οι άνεμοι θα γυρίσουν βόρειοι (πιο αργά και από τον τρόπο που γύριζε ο Νταμπίζας στην άμυνα, όταν έκανε εκείνα τα φοβερά σπριντ από μεγάλη περιοχή στο κέντρο του γηπέδου σε 2,5 λεπτά).

Από την Κυριακή πέφτει (δε θα χτυπήσει πάντως) και η θερμοκρασία, ενώ υπάρχουν υποψίες και για λίγες βροχές.