Ο καιρός στην Πάρο σήμερα (Χριστός Ανέστη!)

…Και ρωτάει ο εξάχρονος αλβανός γείτονας μου χθες το βράδυ τη μητέρα του ακούγοντας τις βροντές να πέφτουν με ρυθμό πολυβόλου: «Γιατί δεν πήγαμε στην Ανάσταση όπως πέρσι να δούμε τα βαρελότα;». Η μάνα του προσπαθεί να πνίξει τα γέλια της και ατάραχη γυρίζει και του λέει: «Βρέχει σήμερα. Θα πάμε άλλη μέρα!». Και ο μικρός απαντά: «Α, εντάξει τότε!».

Για να πω την αλήθεια ένα δίκιο το είχε ο μικρός με τόσες βροντές που ακούστηκαν. Τώρα βέβαια -για να λέω την αλήθεια- με αυτόν τον πιτσιρικά έχω πάντα ένα θέμα για το πότε λέει αλήθεια και πότε μας δουλεύει κανονικά. Φέτος, ήρθε και μου είπε τρεις φορές τα κάλαντα (Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, Φώτα), αλλά πάντοτε μου έλεγε το «Χριστός γεννάται σήμερον». Στην αρχή νόμιζα ότι μόνο αυτά ήξερε, αλλά όπως μου «κάρφωσε» η μάνα του λέει μόνο το «Χριστός γεννάται σήμερον», γιατί βαριέται να πει τα άλλα και τα βρίσκει κουραστικά! Ένα πράγμα σαν τον Λευτέρη Πανταζή δηλαδή, που αν πας και ακούσεις πρόγραμμά του θα σου πει δυο-τρεις φορές τη βραδιά το «το ’πε, το ’πε ο παπαγάλος». Έτσι πλέον, ότι και αν μου λέει ο μικρός μου γείτονας, πάντα πρέπει να το διπλοτσεκάρω. Παίζει δηλαδή να μας δούλευε όλους το παλιόπαιδο με τα μπουμπουνητά και τα δήθεν βαρελότα που μας τσαμπούναγε…

Ο καιρός σήμερα, θα είναι μία συνέχεια του Σαββάτου, με τη διαφορά ότι θα έχει λιγότερες βροχές και μικρότερη θερμοκρασία (8-11 β. κελσίου). Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι έως 6 μποφόρ το πρωί, και το βράδυ, θα γυρίσουν δυτικοί.