Ο καιρός στην Πάρο (Το ΕΠΑΛ και ο Μάρκος) | Bonus: Φστ μπόινγκ

kairos.jpg

Το ΕΠΑΛ Πάρου που είναι το πλέον σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών σχολικό κτίριο στο νησί μας, ολοκληρώθηκε επί Νομαρχίας Δ. Μπάιλα και έπαρχου Πάρου, Γρ. Πρωτολάτη, και εγκαινιάστηκε από τον τότε υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 12/9/2008.

Στον ίδιο χώρο 10 χρόνια μετά (3/1/2018), έγιναν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Μίας αίθουσας κατάλληλης για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η αίθουσα ολοκληρώθηκε επί προεδρίας Θ. Μαρινόπουλου στην ΚΔΕΠΑΠ.

Στην πολιτική το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο «πολιτικός χρόνος», που ποτέ δεν είναι αρκετός και κάθε μέρα που περνάει είναι ένα μείον σε κάθε προγραμματισμό. Αλλά στην πολιτική ο χρόνος τέλεσης ενός γεγονότος –επικοινωνιακά- είναι ακόμα πιο σημαντικός. Έτσι, σήμερα, ο Μπάιλας «ψάχνεται» πολιτικά, ο Ευρ. Στυλιανίδης δεν είναι καν βουλευτής (κάποιοι κάποτε τον θεωρούσαν «επόμενο ηγέτη» της ΝΔ), η Πρωτολάτη είναι εκτός παιχνιδιού και ο Μαρινόπουλος είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Στην αίθουσα του ΕΠΑΛ ο Μάρκος την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιήσει την πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού του και θα παρουσιάσει και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Απ’ όλους τους παραπάνω που αναφέρθηκαν για το κτίριο του ΕΠΑΛ κανείς δεν έχει σήμερα τους τίτλους του Μάρκου. Είπαμε, ο «πολιτικός χρόνος», είναι μία άλλη ιστορία και δεν ενδείκνυται για «ερασιτέχνες» πολιτικούς. Του Μάρκου του έκατσαν όλα. Αλλά…

Ο Μάρκος πηγαίνει σε μία πολλή μεγάλη αίθουσα. Πεντακόσιους νοματαίους θέλει για να γεμίσει το ΕΠΑΛ και αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγουν σχεδόν όλοι οι εκδηλώσεις τους στην Πάρο να παρουσιαστούν εκεί. Υπάρχουν δύο σκέψεις για την απόφαση Μάρκου να πραγματοποιηθεί εκεί η εκδήλωση του συνδυασμού του: α) Θέλει να δείξει ισχύ και να πει στους αντιπάλους του «πάω εκεί γιατί δε χωράμε αλλού» και β) ως συνήθως… να μην έχει πολυσκεφτεί το ενδεχόμενο των άδειων θέσεων. Ίσως πάλι να σκέφτεται ότι μόνο οι υποψήφιοι με τις οικογένειές του φτάνουν να γεμίσουν την αίθουσα. Ποιος ξέρει;

Η μέρα σήμερα είναι με συννεφιές και νοτιοδυτικούς ανέμους, που αργά το βράδυ θα γυρίσουν σε βόρειους, Η θερμοκρασία μεταξύ 12 και 15 βαθμών κελσίου, ενώ κατά διαστήματα είναι πιθανή η εμφάνιση ασθενών βροχοπτώσεων.