Παρέμβαση ΠΑΜΕ στη φιέστα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

1.jpg

Με το σύνθημα, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μάρτη στη φιέστα της ΓΣΕΕ που γινόταν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία έφτασαν υπό βροχή, στο Μέγαρο Χορού με μαζική, μαχητική πορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Η παρέμβαση στη φιέστα της ΓΣΕΕ

Τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εισήλθαν εντός του χώρου όπου γινόταν η εκδήλωση, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μες' στα σωματεία χτίζουν καριέρες, να ποιοί είναι οι εργατοπατέρες», «Εργατοπατέρες απεργοσπάστες, οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες», «φέρατε εργοδότες μες' στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία».

Κρέμασαν πανό του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών μέσα στην αίθουσα της δήθεν εκδήλωσης, όπου μεταξύ άλλων αναγραφόταν, «Τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την εργατική τάξη. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», ενώ σε άλλο πανό υπήρχε και η φωτογραφία των νεκρών λιμενεργατών στην απεργία στις 9 Μάη 1934 στο λιμάνι της Καλαμάτας.

«Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση - καταγγελία για τη φιέστα της ΓΣΕΕ.

Δρώμενο και συνθήματα

Μάλιστα στην διάρκεια της αγωνιστικής παρέμβασης επανέλαβαν το δρώμενο που έκαναν νωρίτερα στη συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚ Καλαμάτας, με εργάτες ντυμένους σε Τσίπρα και Φέσσα, που κρατάνε τα «σκυλάκια τους», δηλαδή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Εν μέσω βροχής συνθημάτων, στο βήμα ανέβηκε η Χριστίνα Καραμαλίκη, εκ μέρους του Σωματείου Καθαριστριών του Πειραιά, η οποία μετέφερε το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο της ιστορίας του ταξικού εργατικού κινήματος. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της).

Το ένα σύνθημα διαδέχονταν το άλλο από τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Πρόεδροι ΑΕ, νόθοι και απάτες, αυτοί δεν έχουν σχέση με εργάτες», ενώ την «τιμητική του», είχε ο γνωστός εργοδότης - «συνδικαλιστής» Δ. Καραγωργόπουλος, με το σύνθημα όπως, «Καραγεωργόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα». Παράλληλα με χιούμορ και ευρυματικότητα καυτηρίασαν την επιχειρηματική του δραστηριότητα, φωνάζοντας το σύνθημα, «Φέρτε της Φορτούνα τον πρόεδρο εδώ, θέλω να δώσω βιογραφικό». Ενώ και συνδικαλιστές από τη Μεσσηνία φώναξαν το σύνθημα, «Με νόθους και μαϊμούδες μες στα συνδικάτα, συνέδριο δεν γίνεται μες στην Καλαμάτα».