Αθ. Μαρινόπουλος: Ένα ψέμα... και μια μισή αλήθεια

Γράφτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου» ότι αποδέχθηκα την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτή την ενέργεια, που ακόμη κι αυτή εγώ την υπέδειξα, όπως αποδεικνύεται από το συνημμένο έγγραφο, είχαν μεσολαβήσει πολλά. Είχα ανακαλύψει το αποθεματικό, είχα μελετήσει την νομοθεσία, είχα συζητήσει με τον οικονομικό προϊστάμενο της ΚΔΕΠΑΠ και τον ορκωτό λογιστή, είχα συμβουλευθεί το «ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ» με αλλεπάλληλα ερωτήματα και είχα μιλήσει με ανθρώπους του ΑΟΠ που αγαπούν τα παιδιά και σιχαίνονται το ψέμα. Μέχρι τότε δεν είχε πάρει κανείς άλλος μυρουδιά…

Μετά ενημερωθήκατε, ως όφειλα και ξεκίνησε η διαδικασία. Κι όμως. Αν είχε κάποιος στοιχειώδη επικοινωνιακή εξυπνάδα θα μπορούσε να ισχυρίζεται με βάση τη λογική, ότι ο Μαρινόπουλος βρήκε τρόπο να ξεμπλοκαριστεί το έργο και το προώθησε, αλλά ως μέλος μιας παράταξης. Άρα το έργο πιστώνεται στην παράταξη. Όταν όμως χρησιμοποιείται η μία ανακρίβεια μετά την άλλη, τότε δύσκολα γίνεται κάποιος πιστευτός. Τελεία αλλά όχι παύλα…

Όσο γι αυτούς που οικειοποιούνται τα έργα άλλων, κοιταχθείτε στον καθρέφτη και μετά να πάτε να ζητήσετε συγγνώμη από τον Βλαχογιάννη.

Και μια μισή αλήθεια…

Κάποιοι έχουν χάσει τα’ αυγά και τα πασχάλια. Προτρέπουν τον Ροκονίδα να ενστερνιστεί τις δικές μου απόψεις ξεχνώντας ότι εγώ πήγα στον Ροκονίδα και όχι εκείνος σε μένα. Στο ψητό τώρα.

Πράγματι υποστήριξα να μη δοθούν άμεσα τα χρήματα, αλλά μετά την απόφαση του εφετείου. Πρώτον γιατί αυτή ήταν και η εισήγηση του νομικού συμβούλου, αλλά και επειδή συμφωνώ με τη διάταξη του 3852/2010 (Καλλικράτης). Βλέπετε εγώ δεν είμαι λαϊκιστής να κάνω τον καλό σε όλους αλλά υπερασπίζομαι την άποψή μου με επιχειρήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει αυτόματα ότι έχω και δίκιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ίδια άποψη με μένα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχαν και ο Κωβαίος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο Ροκονίδας και ο Βλαχογιάννης υποστήριξαν την θέση των εργαζομένων.

Μετά άλλαξε θέση ο Κωβαίος για να κάνει «τον καλό». Τα πράγματα λοιπόν είναι κουκιά λογαριαστά.

Ποιόν άραγε πρέπει να στηρίξουν οι εργαζόμενοι, εκείνον (Ροκονίδα) που αποδεδειγμένα σε όλες τις περιπτώσεις είναι στο πλευρό τους με σταθερές θέσεις, ‘η εκείνον (Κωβαίο), που λειτουργεί ευκαιριακά με γνώμονα την ψηφοθηρία; Και φυσικά από τον συνδυασμό του Ροκονίδα ας προτιμήσουν οποιονδήποτε άλλο εκτός τον Μαρινόπουλο. Τόσο απλά.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος