Γαστρονομική διάκριση για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Την 3η θέση κατέλαβε ο νεαρός σεφ από την Μύκονο, Αντώνης Δημοβασίλης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του European Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους.

Την 1η θέση και τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2018 κατέκτησε o Chef Andreas Bjerring από τη Δανία, τη 2η θέση κατέκτησε η Chef Andriuc Andra από Ρουμανία και την 3η θέση ο Chef Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη στον διαγωνισμό «European Young Chef 2018» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, εργάζεται στο Sant Anna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο με την κατεύθυνση του excecutive chef Άκη Αμυρά και την επίβλεψη του master chef Χρήστου Αθανασιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).

Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι o Αντώνης Δημοβασίλης είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στη Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.