"Επαναστατική γυμναστική" | Του Δ.Μ.Μ.

Προ ημερών ο κ. Σπ. Λάβδας αποδέχθηκε τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ. Πάρου. Προ δύο ετών περίπου, όλη η Πάρος ζούσε με πρωτοφανή μαχητικότητα για τα θέματα του τομέα υγείας στο νησί μας. Από τότε έως σήμερα, μάλλον τα πράγματα είναι χειρότερα σε ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή.

Οι κινητοποιήσεις τότε –που σταμάτησαν ουσιαστικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στην «πηγή» της εξουσίας- είχαν ως πρωτεργάτες της εσωτερικής μας «επανάστασης» άτομα από το χώρο του σημερινού κυβερνητικού κόμματος. Περιέργως πως, όλοι στην υπόλοιπη κοινωνία μας τους είχαν αφήσει να παίζουν μπάλα μόνοι τους. Οι «επαναστάτες» εφάρμοζαν πρωτοποριακό σύστημα επίθεσης, που όμως, όταν έφθασε η ώρα να πετύχουμε γκολ, πέταξαν την μπάλα προς τα πίσω και εφάρμοσαν στυλ ανάπτυξης παιχνιδιού πιο γνωστό ως τσάκα-τσούκου μπόλ για να ξεπιαστούν τα πόδια μας…

Το πόσο ξεδιάντροπα έγινε η υποχώρηση και πόσο ενδιαφέρονταν ορισμένοι για τα θέματα του τομέα υγείας στο νησί μας φάνηκε αργότερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Τότε, οι παικταράδες με τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής με μιας εξαφανίστηκαν και έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Αρχικά μας κορόιδευαν μέσα στη μούρη ότι όλα τώρα θα λυθούν, στη συνέχεια μας έφεραν και δηλώσεις Κυκλαδίτη γκαουλάιτερ, που και αυτός ως άλλος «Καλοχαιρέτας», μας δήλωνε «Ετελείωσε!».

Από τότε έως σήμερα, ούτε γιατρούς είδαμε στο Κ.Υ. Πάρου, ούτε στα ιατρεία των νησιών, ούτε υγειονομικό ασθενοφόρο να πετάει (που θα έλυναν με μιας νομοθετικά το θέμα), ούτε τίποτα! Κρύφθηκαν ακόμα –ως είχαν υποχρέωση- και για να ψάξουν να βρουν έναν επικεφαλής να αναλάβει τη διεύθυνση του Κ.Υ. Ούτε ένας από τους «επαναστάτες» των κινητοποιήσεων δε βρέθηκε να αποδεχθεί τη θέση. Αυτά ήταν για άλλους μάλλον…

Οι προκηρύξεις θέσεων –που δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας- δεν είναι τίποτα άλλο από μία επανάληψη των προηγούμενων δημοσιεύσεων- προηγουμένων ετών. Και μεταξύ μας, ο μόνος που έκανε κάτι ουσιαστικό για πρόσληψη γιατρών ήταν ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση και πήρε απόφαση χρηματοδότησης για τους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας. Όλοι οι υπόλοιποι αμπελοσοφίες και κουβέντα να γίνεται. Στην πράξη τίποτα.

Οι τοπικοί «επαναστάτες» δεν έβγαλαν «κιχ» ούτε στην αρπαγή του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από την Πάρο. Τι «κιχ» δηλαδή, που στη συνάντηση που είχε γίνει στο δημαρχείο για το θέμα, μόνο που δε μας έδειραν γιατί επιμέναμε να παραμείνει το ασθενοφόρο στην Πάρο.

Αυτά για την «επαναστατική γυμναστική» των «Τσε» της Πάρου και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον κ. Λάβδα, που αποφάσισε να βάλει το κεφάλι του στον τορβά. 

Δ.Μ.Μ.