"Δια-φωνίες" από τη "Φωνή της Πάρου"

Διεθνή πιστοποίηση

Δεν ξέρω αν το έχετε εμπεδώσει, αλλά η Πάρος και η Αντίπαρος από ιατρική φροντίδα αντιμετωπίζεται με τα ίδια συστατικά που αντιμετωπίζονται οι εμπόλεμες χώρες ή τα κράτη της Αφρικής, που σπαράζονται από εμφύλιες συγκρούσεις. Δηλαδή, με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Ε, δε το λες και λίγο. Μπήκαμε –όπως και να το κάνουμε- στον παγκόσμιο χάρτη!

Επί σκοπόν πυρ!

Θα είδατε τις προάλλες στα δελτία ειδήσεων τις γιαγιάδες και τους παππούδες που τους ψέκαζαν με χημικά στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Μεταξύ μας έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Τους ίδιους ανθρώπους πριν μερικές δεκαετίες, οι Γερμανοί στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα, με την «αριστερή» μας κυβέρνηση, ούτε ένας δεν εκτελέστηκε. Αφήστε και το άλλο. Πέρασαν τα ογδόντα τους χρόνια και επιμένουν να λαμβάνουν αξιοπρεπή σύνταξη! Όπα βρε γιαγιάκα πια!

Φορείς

Άντε να γράψω και ένα παράπονό μου. Την περασμένη εβδομάδα γίναμε γνώστες δύο πολύ άσχημων καταστάσεων για τη νεολαία του νησιού μας. Καταρχάς, είχαμε την αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου Μαρμάρων και στη συνέχεια είχαμε την άρση λειτουργίας τμημάτων μάθησης στο ΕΠΑΛ Πάρου. Εκτός των άμεσα ενδιαφερόμενων, δεν είδα κανέναν άλλο σύλλογο-φορέα να αντιδρά. Έτσι, για τα μάτια δηλαδή.

Σκέψη

Με το που άκουσα την ανεξαρτητοποίηση Αγ. Πατέλη, αυθόρμητα μου ήρθε στη σκέψη η στάση αξιοπρέπειας του Ακάλεστου και της Αικ. Πατέλη, που όταν διαφώνησαν, παραιτήθηκαν.

Συνδικαλισμός

Κάποιοι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού μας μπέρδεψαν τα πράγματα μου φαίνεται και αναφέρομαι στο θέμα κατάργησης ολιγομελών τμημάτων-τομέων του ΕΠΑΛ. Έτσι, ορισμένοι έκαναν ανακοινώσεις συμπαράστασης για τον συνδικαλιστικό φορέα της ΕΛΜΕ! Ή στραβά είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Η πρώτιστη συμπαράσταση δεν είναι η στήριξη συνδικαλιστών, αλλά για την αγωνία μαθητών και γονέων, για το αύριο.

Ατάκα

Και εκεί που καθόμαστε και πίναμε τον καφέ μας ξεκινάει η συζήτηση για την άσκηση «Παρμενίων» και τη δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας. Και φυσικά η παρέα είπε την ατάκα της σε δευτερόλεπτα: «Πω-πω, σκέψου πόσα «βλήματα» υπάρχουν στην Πάρο!».

Παρέμβαση…

Και μέσα στο χαμό που έγινε την περασμένη εβδομάδα με την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κλπ, βγαίνει διαδικτυακά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και μας ενημερώνει ότι ο υπουργός, κ. Φίλης, υπέγραψε τη λειτουργία τομέα διοίκησης και οικονομίας του ΕΠΑΛ Πάρου. Αυτά είναι! Να δείτε που στο τέλος, εκεί που μας χρωστούσαν θα μας ζητήσουν και το βόδι…

Καρντάσιαν

Θα έχετε ακουστά την Κιμ Καρντάσιαν, της οποίας τα οπίσθια τα έχει δει ολόκληρη η οικουμένη σε όλες τις στάσεις. Η 35χρονη λοιπόν Κιμ Καρντάσιαν, έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι και σύμφωνα με όσα είπε της έκλεψαν κοσμήματα αξίας 15-16 εκ. δολαρίων, που είχε στην κοσμηματοθήκη της στο ξενοδοχείο που ήταν. Σε συνέντευξη που έδωσε στη συνέχεια είπε ότι φοβόταν μην τη βιάσουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αφού όπως υποστήριξε οι ληστές το μόνο που έδειχναν να τους ενδιαφέρει ήταν τα κοσμήματα. Δηλαδή, η κυρία πίστευε ότι μεταξύ κάποιων εκατομμυρίων δολαρίων και εκείνης, οι ληστές υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν μαζί της! Τι άλλο θα ακούσουμε σε τούτον τον ντουνιά.

Εγκαίνια

Μάρκο μη σου μπουν πάλι τίποτα ιδέες να κάνεις μόνος σου τα εγκαίνια του «κλειστού» στη Μάρπησσα, γιατί θα έχεις πάλι τράβαλα, όπως και με το αεροδρόμιο.

Αρχαιολογία

Προσπαθώ να καταλάβω πότε εργάζονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, στις αρχαιολογικές υπηρεσίες, κλπ. Επί μία εβδομάδα τηλέφωνα για να δούμε τι γίνεται με την υπόθεση των νομισμάτων της συλλογής Βαρριά και μόνιμα ακούγαμε για απάντηση: «Απουσιάζει».

Τσελεμεντές

Αμ το άλλο. Διαβάστε τώρα ιστορία και πείτε μου αν δεν το έχουμε χάσει (και ποιος να το βρει άλλωστε). Βλέπω ένα «μεσημεριανάδικο». Σε κάποια στιγμή οι παρουσιάστριες –όλες ξανθιές- αρχίζουν και χτυπιούνται και να λένε ότι σε λίγο θα μας αποκαλύψουν το όμορφο φαγητό που ετοίμασε η Κάτια Ζυγούλη για το Σάκη Ρουβά. Ε, μαγειρική είναι σκέφτομαι, κάτσε να δούμε μπας και πάρουμε καμία ιδέα. Αφού λοιπόν έχει περάσει περίπου ένα μισάωρο, μας δείχνουν σε φωτογραφία το «έδεσμα». Τι ήταν; Μία φέτα ψωμί κάτω, από πάνω μισή ντομάτα και ένα κομμάτι πιπεριά και στον «τρίτο» όροφο, ένα τηγανιτό αυγό! Μάλιστα κυρίες και κύριοι, χαράμισα μισή ώρα της ζωής μου για να δω τι ετοίμασε ο θηλυκός Τσελεμεντές! Καλά να πάθω!