Διάλεξη στην Πάρο για την οδική ασφάλεια

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται στο νησί μας, το Α.Τ. Πάρου, το Κέντρο Υγείας Πάρου, ο Π.Σ. Αρχίλοχος και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. συνδιοργάνωσαν σειρά ενημερωτικών διαλέξεων με θέμα την Οδική Ασφάλεια στις 1, 2 & 9 Φεβρουαρίου 2018 σε χώρους των Λυκείων Νάουσας, Παροικίας και ΕΠΑΛ Πάρου – Αντιπάρου αντίστοιχα.
          
Το θέμα παρουσίασαν και ανέπτυξαν ο κ. Παναγιώτης Μεταξάς υπαστυνόμος Α’ του Α.Τ. Πάρου και ο κ. Βασίλης Παναρίτης ιατρός ακτινολόγος του Κέντρου Υγείας Πάρου ενώ μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Π.Σ. Αρχίλοχος κ. Σπύρος Μητρογιάννης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος.
          
Τις διαλέξεις παρακολούθησαν σύσσωμες οι μαθητικές κοινότητες των σχολείων που είχαν την δυνατότητα να  ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αλλά και να αντιληφθούν πλήρως τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν την ανθρώπινη ζωή κατά την διάρκεια της οδήγησης στους αυτοκινητόδρομους αλλά και τα επαρχιακά δίκτυα της χώρας.
         
Τόσο ο κ. Μεταξάς όσο και ο κ. Παναρίτης παρέθεσαν συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουμε κάθε χρόνο στην άσφαλτο από έλλειψη σωστής οδικής διαπαιδαγώγησης και ανεπαρκούς ενημέρωσης. Στο τέλος των διαλέξεων τέθηκε σειρά ερωτήσεων από μαθητές που συμμετείχαν στη συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκδηλο προβληματισμό.
          
Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους και τη φιλοξενία στους χώρους των σχολείων τους κ. Θεόφιλο Βοσινάκη Λυκειάρχη Νάουσας, Ανδρέα Καρποδίνη Λυκειάρχη Πάρου και Νικόλαο Φλέσσα Λυκειάρχη του ΕΠΑΛ Πάρου – Αντιπάρου.