Νέα προσπάθεια για κοινό συντονιστικό συλλόγων εργαζομένων στην Πάρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ

 
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο σωματείων μας στο νησί. Ήδη το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε πολλές κοινές εκδηλώσεις και δράσεις, και αυτό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα επικοινωνίας και κοινού στοχευόμενου αγώνα μεταξύ των εργαζομένων. 

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε υπάρχουν αναρίθμητοι οικονομικοί, πολιτικοί κ’ κοινωνικοί παράγοντες που καθιστούν απαραίτητη αρχικά τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συλλόγων εργαζομένων και κυρίως την από κοινού δράση και αγώνα, τη συλλογική διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.
      
Τα μνημόνια, η τρόικα και το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις που αθετούν τις υποσχέσεις τους, η μείωση των μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των συντάξεων, οι άδικες απολύσεις εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα χαράτσια και η φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται, η υποχρέωση που έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν για να πάνε στον γιατρό, να αγοράσουν φάρμακα και να κάνουν εξετάσεις, η καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, ο ανταγωνισμός που έχει ως μοναδικό στόχο το κέρδος, το κυνήγι ψεύτικων αναγκών, η νοοτροπία του ωχαδελφισμού που διατρέχει όλο τον κοινωνικό ιστό, η κυριαρχία του εγώ πάνω στο εμείς, ο ρατσισμός, που επιμελημένα ξεχνά ότι ο Έλληνας ήταν, είναι και πιθανών να συνεχίσει να είναι μετανάστης, τα μονοπώλια που διαμορφώνουν τιμές και ζωές, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ο φασισμός που γεννά ο συρμός της σημερινής εποχής είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συχνότερη και άμεση επαφή μεταξύ των σωματείων, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και διεκδίκηση. 

Η ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα σωματεία, στην εργατική δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, στους αγώνες που ξεκινούν από την ίδια την εργατική βάση.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την αναγκαία προσπάθεια για την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και την προβολή των σύγχρονων εργατικών αναγκών και γι’ αυτό το λόγο προχωράμε στη δημιουργία ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στις Γενικές τους Συνελεύσεις και να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μας στους αγώνες που έρχονται και σε αυτούς που δίνουμε καθημερινά,.
Δεσμευόμαστε  για την πλήρως αποδοχή της διαφορετικότητας και το σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης του διαφορετικού, διατηρώντας παράλληλα το ύψιστο δικαίωμα της αμείλικτης και πάντα καλοπροαίρετης κριτικής με ουσιαστικά επιχειρήματα και διάλογο.


Σκοπός είναι ένα προοδευτικό, αλληλέγγυο, ριζοσπαστικό και κομματικά ανεξάρτητο συντονιστικό που θα συμβάλλει στην αφύπνιση όλων των πολιτών και ειδικότερα της εργατικής τάξης. Η δημιουργία και ανάπτυξη εναλλακτικών δράσεων, και ό,τι άλλο συνδράμει στην αλληλεγγύη απέναντι στον πολίτη μέσα από τη συμμετοχή του ίδιου σε όλες τις δράσεις που θα αναπτυχθούν. 

Η επικοινωνία προς αναζήτηση συνεργασιών με άλλες ομάδες και φορείς που έχουν παραπλήσιους με τους δικούς μας στόχους. Η ενημέρωση των πολιτών μέσα από εκδηλώσεις, ηλεκτρονική και έντυπη επικοινωνία, συζητήσεις και προβληματισμούς. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολιτικές παρεμβάσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, που θα μας φέρουν πιο κοντά.