Θυμήθηκαν τους νησιώτες... | Του ΛΑϊκΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κουρουμπλής «θυμήθηκαν» τους νησιώτες!

«Θυμήθηκε» τους νησιώτες ο κ. Κουρουμπλής γιατί μένουν χωρίς συγκοινωνία, χωρίς όμως να λέει ότι από το Σεπτέμβρη και μετά είναι καταδικασμένοι στον εφιάλτη της μερικής απομόνωσης, αφού υπάρχουν νησιά που βλέπουν πλοίο ανά 10 μέρες.

«Θυμήθηκε» τους νησιώτες ο κ. Υπουργός, όταν την ίδια ώρα οι οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων των επιβατικών πλοίων έχουν αποψιλωθεί τελείως, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.

«Θυμήθηκε» τους νησιώτες ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός, αφού πρώτα η κυβέρνησή του κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά για να ετοιμάσει τώρα την φορολογική επίθεση στο εισόδημα των ναυτεργατών και αργότερα με τον νόμο λαιμητόμο, να βάλει ταφόπλακα στα όποια ασφαλιστικά τους δικαιώματα.  

«Θυμήθηκε» και τους νησιώτες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όταν η κυβέρνηση κατάργησε το αφορολόγητο στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ οι εφοπλιστές είναι φοροαπαλλαγμένοι.

Όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και τώρα ο κ. Κουρουμπλής «θυμήθηκε» τους νησιώτες για ένα και μοναδικό σκοπό.

Να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψει ένα μέρος του λαού (τους νησιώτες και όχι μόνο) ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των εφοπλιστών να συκοφαντήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών δεν πρέπει να περάσει. Αντίθετα οι νησιώτες πρέπει να εκφράσουν την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι ναυτεργάτες.

Οι μόνοι που δεν φταίνε για την ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό και τα νησιά μας είναι οι ναυτεργάτες.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι δίκαιος αγώνας και αφορά όλους μας.

Ο ΛΑϊκΟΣ