Η παρατεταμένη καμουφλαρισμένη γενοκτονία | Του Δ. Καλανδράνη

Αγαπητοί κα Μέρκελ και κε Σόϊμπλε,

Σας στέλνω μια ευχητήρια κάρτα με την προσφιλή σας επιγραφή ARBEIT MACHT FREI. Την είχαν αναρτήσει κάτι συγγενείς σας πριν 73 χρόνια στην είσοδο ενός παραδεισένιου περιφραγμένου χώρου όπου μάθαιναν στους ανθρώπους πώς να εργάζονται και να αισθάνονται ελεύθεροι.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, είμαι πιστός οπαδός της θεωρίας σας ότι Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ. Θα απελευθερωθώ και εγώ όπως τα εκατομμύρια αθώων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1943, όταν θα πάω στον άλλο κόσμο με τα απάνθρωπα και αναποτελεσματικά  μέτρα λιτότητας που επιβάλλετε στην πατρίδα μου. Θα περιμένατε να είχα πεθάνει αλλά όπως βλέπετε, είμαι ακόμα όρθιος και εργάζομαι σαν σκλάβος στα 81 χρόνια προσπαθώντας να επιδιορθώσω το σπίτι μου. Οι υπηρέτες σας των ελληνικών κυβερνήσεων, εκτελώντας διαταγές σας, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, επιβάλλουν υπέρογκους φόρους, επιμένουν σε περικοπές νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να καταρρέει περισσότερο η οικονομία και να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός. Κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε Μήπως έτυχε ποτέ να ανοίξετε  το Oxford Dictionary να δείτε τη σημασία της λέξης genocide=γενοκτονία

Λοιπόν το λεξικό ερμηνεύει τη λέξη genocide ως εξής: “Extermination of a race or community by mass murder or by imposing conditions that make survival impossible” «Εξολόθρευση μιας φυλής, ή κοινότητας με μαζικούς φόνους, ή ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ»

Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται κοινότητα της Ενωμένης Ευρώπης. Εσείς, με τα παράλογα μέτρα λιτότητας των τελευταίων έξι ετών ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ με αποτέλεσμα να εξολοθρευτούν το λιγότερο ένα  εκατομμύριο Έλληνες μέσα σε 15-20 χρόνια. Αυτό εγώ το αποκαλώ «Παρατεταμένη, καμουφλαρισμένη γενοκτονία=extended camouflaged genocide.

Πώς αλλιώς να ονομαστούν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία με τα οποία 700.000 παιδιά στην Ελλάδα απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και ζουν σε συνθήκες φτώχειας, στερούμενα επαρκούς τροφής, ένδυσης και φροντίδας υγείας, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας; Πώς να ονομαστεί η μείωση των γεννήσεων; Η επανεμφάνιση της φυματίωσης; Η αύξηση της θνησιμότητας των νεογνών; Οι θάνατοι στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης επαρκούς αντισηψίας;

Σας προσκαλώ στα νεκροτομεία όπου δεκάδες σωροί παραμένουν στα αζήτητα, γιατί οι συγγενείς αδυνατούν να τους κηδέψουν, όπως συνέβαινε το 1941. Το ίδιο συμβαίνει με την αύξηση των εγκαταλειμμένων νεογέννητων τα οποία αδυνατούν να θρέψουν οι γονείς τους.

Επιβάλατε συνθήκες οι οποίες κάνουν αδύνατη την επιβίωση που με άλλα λόγια είναι μια καμουφλαρισμένη γενοκτονία, τα θύματα της οποίας δεν εξολοθρεύονται άμεσα αλλά αργά και αθόρυβα. Αυτό είναι το καινούργιο οικονομικό σας Νταχάου.

Κυρία Μέρκελ, θα βάλετε υποψηφιότητα για καγκελάριος. Αν ο λαός της Γερμανίας σας ξαναψηφίσει, θα είναι συνυπεύθυνος για το έγκλημα που συντελείται στη χώρα μου. Θα είναι συνυπεύθυνος γιατί γνωρίζει ακριβώς τις συνέπειες της παράλογης λιτότητας που επιμένετε να επιβάλλετε με γερμανικό πείσμα. Τότε το 1940-44 ο λαός σας ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε για τις θηριωδίες των Ναζί. Σας πιστέψαμε, σας λυπηθήκαμε, και σας χαρίσαμε και τα χρέη σας. Τώρα όμως οι ψηφοφόροι σας γνωρίζουν για το έγκλημα που συντελείται στην Ελλάδα και θα είναι συνυπεύθυνοι αν σας ψηφίσουν εσάς και τον κ. Σόϊμπλε.

Δημήτρης Καλανδράνης

ΠΗΓΗ: Έντυπη έκδοση «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» 23/12/2016