Εισαγγελικός κλοιός για την οργάνωση Σώρρα

Υπό ασφυκτικό εισαγγελικό «πρέσινγκ» βρίσκεται ο Αρτέμης Σώρρας, επικεφαλής του γνωστού κινήματος «Ελλήνων Συνέλευσις», καθώς μπήκαν στο τελικό στάδιο της δικαστικής διερεύνησης διάφορες δικογραφίες που σχετίζονται και με την προτροπή της οργάνωσής του προς τους πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά να ζητούν η πληρωμή να γίνει μέσω των ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίων, που ισχυρίζεται ότι κατέχει.

Ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει πως διαθέτει σε ομόλογα 600 δισ. δολάρια και ισχυρίζεται ότι με αυτά μπορούν να εξοφληθούν τα χρέη των Ελλήνων πολιτών
 
Ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει πως διαθέτει σε ομόλογα 600 δισ. δολάρια και ισχυρίζεται ότι με αυτά μπορούν να εξοφληθούν τα χρέη των Ελλήνων πολιτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο και να επανεξεταστούν μερικές δικογραφίες και ήδη η Οικονομική Αστυνομία ολοκλήρωσε το σημαντικότερο σκέλος της σχετικής έρευνας, παίρνοντας καταθέσεις, και έστειλε το σχετικό υλικό στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλ. Ζαγοραίο, προκειμένου να αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.

Η εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση θα εμπλουτιστεί και με διάφορα δημοσιεύματα που απέστειλε χθες στην Εισαγγελία ΑΠ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη δικογραφία συσχετίστηκαν και επιστολές που έστελνε κατά καιρούς ο Αρτ. Σώρρας προς διάφορους πολιτειακούς παράγοντες, οικονομικούς φορείς και δικαστικούς λειτουργούς, καλώντας τους να εισπράξουν οφειλόμενα μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, αλλιώς θα υπέχουν ποινική ευθύνη.

Παράλληλα η Οικονομική Αστυνομία ολοκλήρωσε άλλη μία παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου, με αφορμή την άρνηση πάνω από 100 πολιτών να πληρώσουν οφειλές τους προς Εφορίες και ασφαλιστικούς οργανισμούς (κυρίως το ΙΚΑ), αφού χρησιμοποιούσαν τις γνωστές εξουσιοδοτήσεις που μοιράζει η οργάνωση του Αρτ. Σώρρα και οι οποίες παραπέμπουν στην πληρωμή τους μέσω των ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι κατέχει. Η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία αυτή και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών δεν προέκυψε ότι έχει ζητηθεί κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα για τις εξουσιοδοτήσεις αυτές, αλλά ο βασικός στόχος των προκαταρκτικών είναι να διαπιστωθεί εάν με την τακτική αυτή (και με την προτροπή τίνος) ζημιώθηκε το Δημόσιο, γιατί ίσως παραπλανήθηκαν ανυποψίαστοι πολίτες.

Στην Εισαγγελία Αθηνών σχηματίστηκε άλλη μια δικογραφία κατά οπαδών του Αρτ. Σώρρα που μοίραζαν στο αεροδρόμιο τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Παράλληλα η Εισαγγελία ΑΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει «αναίρεση υπέρ του νόμου» κατά απόφασης Πρωτοδικείου, που απάλλαξε προ τριετίας τον Σώρρα και έναν συνεργάτη του από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα ομόλογα.

Την απόφαση απέστειλε στην Εισαγγελία ο Στ. Κοντονής, χαρακτηρίζοντας «εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον τότε αρμόδιο υπουργό». 

ΠΗΓΗ: «ΕΘΝΟΣ»
Αλέξανδρος Αυλωνίτης