Πέρασμα από τη "Βίγλα" ετοιμάζουν οι "Περπατητές" Πάρου

ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗ «ΒΙΓΛΑ»

Αγαπητοί φίλοι, ξεκινάμε για 2η συνεχή χρονιά τις πεζοπορικές μας δραστηριότητες μετά το καλοκαιρινό χαλάρωμα.

Ελάτε λοιπόν να περπατήσουμε την Κυριακή 2/10/16 στις 11π.μ., σε μία εύκολη κυκλική διαδρομή σε χωμάτινα μονοπάτια και πλακόστρωτα καλντερίμια, στα υψίπεδα της ανατολικής πλευράς των Λευκών, διάρκειας 2 ωρών περίπου, υψομετρικής διαφοράς 150 μ. περίπου, ιδανική για αρχάριους πεζοπόρους.

Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ηρώων (Σχολείο), διασχίζοντας το «Ράμνο», θα ανεβούμε στον ανακαινισμένο ανεμόμυλο του «Υρία» και από εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι της «Βίγλας» θα κατηφορίσουμε προς την Ν.Α. πλευρά του χωριού, περνώντας από τον επιβλητικό ναό της Αγ. Τριάδος και μέσα από τα γραφικά δρομάκια, θα καταλήξουμε στην πλ. Ηρώων.

Θα χρειαστεί μικρό σακίδιο πλάτης, νερό, φρούτο, αθλητικό ή πεζοπορικό παπούτσι, καπέλο, και αντιανεμικό μπουφάν . 

Παιδιά θα συμμετάσχουν μόνο με την συνοδεία κηδεμόνα .

- Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, θα ξαναζωντανέψει με το πέρασμά μας το ιστορικό μονοπάτι της «Βίγλας», καθότι καθαρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, με την εθελοντική προσφορά της φυσιολατρικής ομάδας «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ», σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Μαραθιού «Αγ. Μηνάς», «Υρία» Λευκών και του Δήμου Πάρου, εκπληρώνοντας έτσι μία παλαιά επιθυμία των Λευκιανών, καθότι αφορά τον δρόμο μεταφοράς των μαρμάρων για την ανέγερση της Αγ. Τριάδας στις αρχές του 19ου αιώνα (Πρώτη θεμελίωση το 1830).

Για περισσότερες πληροφορίες Ανδρέας Ραγκούσης 6936 142253