Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς, που είναι ο Παππάς;

clip_image001.jpg

Χθες, στο ντέρμπυ των αιωνίων, ήταν εκεί ο Παππάς. Και για όσους αγαπούν το μπάσκετ σαν άθλημα και είναι και πράσινοι, δεν μπορεί να μην το είδαν, να μην το ένοιωσαν αυτό.

Ο 26χρονος διεθνής Έλληνας γκαρντ, μετά την δυναμική του παρουσία στο ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα όπου ξελάσπωσε τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια με την Μπαρτσελόνα όπου είχε εκπληκτική παρουσία, χθες ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα λεπτά του αγώνα για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας άσος χθες, μπορεί να άφησε στην άκρη την τέχνη του σκοραρίσματος έπαιξε, όμως, φοβερές (όταν λέμε φοβερές, φοβερές) άμυνες και βουτιές αυτοθυσίας στο παρκέ, έβγαλε πάθος και ενέργεια στο παρκέ, πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και έδωσε 2 ασίστ, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην επικράτηση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και ένα καλό επιθετικό ματς για να βρει ολοκληρωτικά την αυτοπεποίθησή του, για να μπει για τα καλά στην πράσινη εξίσωση.

Είναι πράγματι άξιο απορίας πώς ο κόουτς του Τριφυλλιού αγνοούσε επιδεικτικά τον Έλληνα άσο. Δε δικαιολογείται, δηλαδή, παίκτης σαν τον Παππά να μην πατάει παρκέ, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα!

Είναι στο χέρι του Πασκουάλ να καταλάβει τι μπορεί να πάρει από ένα παίκτη με τα στοιχεία του Παππά… Στο κάτω – κάτω της γραφής κάθε παίκτης έχει και το κουμπί του. Αυτή είναι και η δουλειά του κάθε προπονητή. Να ψυχολογεί τον κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά, και να παίρνει από αυτόν όσα περισσότερα μπορεί. Το μπάσκετ πάνω απ’ όλα είναι ψυχολογία.

Άλλωστε η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο παρελθόν κτίστηκε και διατηρήθηκε για χρόνια, έχοντας στον βασικό κορμό της ομάδας Έλληνες παίκτες. Αυτό χρειαζόμαστε…

basketoφιλος