Σε τρεις μήνες η ανέλκυση του "Παναγία Τήνου" από το λιμάνι Πειραιώς

Άρχισαν οι εργασίες σταθεροποίησης και ανέλκυσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» και σε τρεις μήνες αναμένεται να έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε παρουσιάσει από αδιευκρίνιστη αιτία, στις 26/04/2016 δεξιά κλίση 40 μοιρών και παρέμενε ημιβυθισμένο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, οι εργασίες σταθεροποίησης - ανέλκυσης θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 20 έως 30 ημερών. Σε δεύτερη φάση, με την έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών και σε συνολικό διάστημα το πολύ τριών μηνών, θα έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά.

Τις εργασίες έχει αναλάβει η εταιρεία ANTIPOLLUTION μετά από ανοικτό διαγωνισμό.

Σημειώνεται, ότι ειδικό συνεργείο είχε προχωρήσει έως τώρα σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του ημιβυθισμένου πλοίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

Γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί αντιρρυπαντικό φράγμα. Το «Παναγία Τήνου», πρώην «Αγ. Γεώργιος», είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία. Από το 2004 ανήκε στη Ventouris Sea Line, που ιδρύθηκε το 1987.