Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Η νίκη μας θα δώσει τέλος στον ευτελισμό του περιφερειακού Θεσμού

Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

“Η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο δημόσιος διάλογος αποτελούν δομικά στοιχεία δημοκρατικού ύφους και ήθους διακυβέρνησης”.

“Η νίκη μας θα δώσει τέλος στον ευτελισμό του Περιφερειακού Θεσμού”.

Με λύπη μας παρακολουθούμε τον ευτελισμό του Περιφερειακού Θεσμού να συνεχίζεται.

Η καθεστωτική αντίληψη του κ Χατζημάρκου και των συνεργατών της επιβεβαιώνεται μέσα από το ύφος και το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γραφείου Τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την προφανή αδυναμία να παράσχουν πειστικές απαντήσεις για το διαγωνισμό των LED αξίας 4,5 εκ κατέφυγαν στην πάγια πρακτική της στοχοποίησης και του πολιτικού εκφοβισμού.

Αυτή τη φορά επέλεξαν την πρωτοφανή μέθοδο να προβούν σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Περιφέρειας στο Facebook, που δεν περιείχε κανένα πολιτικό περιεχόμενο παρά μόνο χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Τους καλούμε να σεβαστούν τους θεσμούς και τα χρήματα των νησιωτών με έμπρακτο τρόπο μέσα από την ευπρεπή λειτουργία του γραφείου τύπου.

Έστω και τώρα ας συνειδητοποιήσουν ότι η διεξαγωγή διαλόγου με πολιτικά επιχειρήματα είναι υποχρέωση κάθε μορφής εξουσίας στη Δημοκρατία.

Όπως επίσης ας καταλάβουν ότι η δυσανεξία στην τεκμηριωμένη πολιτική κριτική προδίδει αδυναμία της εκάστοτε εξουσίας.

Από την πλευρά μας ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε ότι η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο δημόσιος διάλογος αποτελούν για εμάς δομικά και αδιαπραγμάτευτα στοιχεία διακυβέρνησης.

Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" δεν αγωνίζεται μόνο για την ευημερία και την ανάπτυξη.

Η νίκη της παράταξης μας θα σημάνει παράλληλα επαναφορά θεμελιακών δημοκρατικών αρχών στη λειτουργία του Περιφερειακού Θεσμού”.