"Δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για να καλύψεις την ντροπή να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους | Του ΛΑϊκΟΥ

Σήμερα, οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι-απολογητές του ιμπεριαλισμού, μας λένε ότι είναι παρωχημένο, είναι «εκτός εποχής», το γνωστό σύνθημα «Φονιάδες των λαών αμερικάνοι».

Λες και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έχουν πάψει να διεξάγουν πολέμους, να μακελεύουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο και τον τρόμο χάριν των συμφερόντων μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Λες και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι αποτελούν «φυσικό φαινόμενο» και δεν είναι αντικειμενικό στοιχείο του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που τους γεννά.

Όπως φαίνεται, κάποιοι επενδύουν στο να θολώσει η μνήμη των λαών, να λησμονηθούν τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να αδυνατίσουν τα αντι-ιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά αντανακλαστικά του μαζικού-λαϊκού κινήματος. Ματαιοπονούν!

Ο λαός έχει μνήμη. Και θυμάται.

Θυμάται την Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Σομαλία.

Θυμάται το φριχτό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία, στο Κόσοβο.

Θυμάται την αμερικανική θηριωδία στο Βιετνάμ, το ρόλο των ΗΠΑ στην Χιλή, την επιθετικότητα ενάντια στην σοσιαλιστική Κούβα.

Θυμάται τον πόλεμο της Κορέας.

Θυμάται το πλέον ειδεχθές ιμπεριαλιστικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Ο ελληνικός λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα της χώρας μας, έχει μνήμη.

Θυμάται το ρόλο των ΗΠΑ στην διχοτόμηση της Κύπρου το 1974.

Θυμάται τη χουντική επταετία.

Θυμάται και δεν ξεχνά τους ιμπεριαλιστές-συμμάχους της εγχώριας αστικής τάξης- και το ρόλο τους ενάντια στον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό το 1946-1949.

Θυμάται τους ηθικούς συναυτουργούς στις δολοφονίες του Μπελογιάννη και του Λαμπράκη.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλοί λόγοι για τους οποίους ο πολιτικός εκπρόσωπος των αμερικανικών μονοπωλίων- είτε λέγεται Ομπάμα, είτε Τραμπ, είτε Κλίντον, είτε Μπους- είναι ανεπιθύμητος.

Σε πείσμα των σύγχρονων «Τσιριμώκων» του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον απερχόμενο πλανητάρχη, το λαϊκό-εργατικό κίνημα της χώρας μας οφείλει να στείλει- και θα στείλει την ερχόμενη Τρίτη στις 15 Νοέμβρη στην Ομόνοια, παρά τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους:

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».

Ο ΛΑϊκΟΣ