Συμπαράσταση στους διωκόμενους διαδηλωτές της επίσκεψης Γ. Παπανδρέου στη Σύρο

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με αφορμή την παραπομπή σε δίκη των 11 διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Σύρο εκφράζει την συμπαράστασή του στους διωκόμενους και ζητά την απαλλαγή - αθώωσή τους από τις προκάτ κατηγορίες. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας συμμετείχε με στάση εργασίας στη διαδήλωση  διαμαρτυρίας για την πολιτική εξαθλίωσης του λαού μας που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση και μέλη μας έγιναν μάρτυρες και αποδέκτες της αδικαιολόγητης αστυνομικής καταστολής.

Οι 11 διαδηλωτές συνελήφθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, όχι γιατί έπραξαν κάτι παράνομο, αλλά επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην έκφραση της γνώμης κατά την επίσκεψη – φιέστα του τότε πρωθυπουργού που εγκαινίασε τα μνημόνια διαρκείας. Τότε ακριβώς που οι δυνάμεις καταστολής, κόβοντας την Ερμούπολη στα δύο και πνίγοντάς μας με χημικά, είχαν αναλάβει το ρόλο του «σκηνογράφου» στα τηλεοπτικά γυρίσματα της φιέστας, ώστε στα πλάνα να αποτυπώνονται μόνο χαρούμενοι  χειροκροτητές….

Σήμερα, 5,5 χρόνια  μετά, η ιστορία  κατέταξε μεν  τον Γ. Παπανδρέου στα κατάστιχα  που αξίζει, η δε νέα «αριστερή» κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατάφερε να σταματήσει τη βιομηχανία διώξεων για αγωνιστές που είχε στηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση άλλαξε, μας έφερε ένα νέο μνημόνιο, «η ελπίδα δεν ήρθε», η καταστολή παρέμεινε και μαζί με αυτήν οι «μεταρρυθμίσεις» που λυμαίνονται το εισόδημά μας, μας στερούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ίδια μας την εργασία, διαλύουν την δημόσια υγεία και παιδεία, εκποιούν την δημόσια περιουσία.

Σε όλα αυτά μας θέλουν συμμέτοχους ή έστω αδιάφορους.
Σε όλα αυτά βρισκόμαστε απέναντι. 

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και  συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδιαίτερα σε μία εποχή που τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας βάλλονται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
   
Στο πλαίσιο της έκφρασης συμπαράστασης στους διωκόμενους διαδηλωτές συμμετέχουμε στις σχετικές εκδηλώσεις και προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για τις υπηρεσίες της Α.Δ. Αιγαίου στη Σύρο τη Δευτέρα  7 Νοεμβρίου 2016 στις ώρες 8:30 έως 11:30,  προκειμένου διευκολυνθούν να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Μιαούλη όσα  μέλη μας το επιθυμούν».