Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας θερινής σεζόν στην Πάρο

Η Πάρος, στις 30 Μαρτίου υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Παροικιάς, για το 2018. Πρόκειται για το «MV CLIO», δυναμικότητας 89 επιβατών.

Το πλοίο υποδέχθηκαν η αντιδήμαρχος Πάρου, Δώρα-Σαρρή Παπακυρίλλου και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του κρουαζιερόπλοιου ανταλλάσοντας ευχές με τον καπετάνιο και το προσωπικό.

Μετά το πέρας της επίσκεψής, η κ, Δ. Σαρρή δήλωσε: 

«Για τον δήμο Πάρου, η καθιέρωση της νησιού ως προορισμός κρουαζιέρας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, καθώς, αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και να διαδώσει τις ομορφιές του τόπου, την ιστορία και  τον πολιτισμό μας σε όλο τον κόσμο, αφού οι επισκέπτες μοιράζονται τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης. 

Σημαντικά είναι και τα έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς αν και οι τουρίστες κρουαζιέρας δε διανυκτερεύουν στην περιοχή, βγαίνουν έξω από το πλοίο, επισκέπτονται τα αξιοθέατα, τα μνημεία, και τις παραλίες, περιηγούνται στην αγορά και  ψωνίζουν από τα μαγαζιά, ενώ απολαμβάνουν  τον καφέ ή/και το φαγητό τους στα εστιατόρια και τις καφετέριες του νησιού.

Επιπλέον, η σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τουρισμού κρουαζιέρας, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει τα μέγιστα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Για όλους αυτούς τους λόγους, κινούμαστε δυναμικά στον σχεδιασμό και τη κατασκευή έργων υποδομών μέσω του MASTERPLAN για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων».