Λεπτομέρειες για τη σύγκρουση σκαφών στην Αντίπαρο

Μια σύγκρουση σκαφών που σημειώθηκε εχθές στη Αντίπαρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα «Αίγινα». Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη.

Συγκεκριμένα, χθες στις 17:12 κι αφού είχε ξεκινήσει ο διάπλους, ένα φουσκωτό σκάφος επιχείρησε να μπει στο λιμάνι της Αντιπάρου όταν ένα άλλο φουσκωτό σκάφος, οδηγός του όποιου ήταν επιτηρών της εκδήλωσης, επιχείρησε να ανακόψει την πορεία του πρώτου σκάφους για λόγους ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιτηρών του αγώνα ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια του να φτάσει εγκαίρως το φουσκωτό που προσέγγιζε το λιμάνι της Αντιπάρου αλλά και τους κολυμβητές. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον έλεγχο και – με τη φόρα που είχε – να κάνει μικρό άλμα και να εμβολίσει το μικρότερο φουσκωτό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από προπέλα η γυναίκα που καθόταν αριστερά του πρυμναίου καναπέ.

Τα μέλη της ΕΟΔ άμεσα έσπευσαν στο σημείο και αφού προσέφεραν Πρώτες Βοήθειες, με τη συνδρομή ναυαγοσώστη της διοργάνωσης, μετέφεραν την τραυματία στο λιμάνι της  Πούντας.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας καθώς έφερε σοβαρά τραύματα από την προπέλα στο αριστερό της πόδι ενώ χθες αργά το βράδυ, συγκεκριμένα γύρω στις 23.00 μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ελληνοαμερικανοί τουρίστες βυθίστηκε και ανελκύθηκε με την βοήθεια γερανού και τώρα το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

* Με πληροφορίες από «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»